eokul

E-okul veli bilgilendirme sistemi 

2018 yılına girdiğimiz şu günlerde teknoloji hızla ilerlemeye devam ediyor. Teknolojinin hızına bütün kurumlar yetişmek için çabalıyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı (Meb)  teknolojiye yönelik yatırımlarında her geçen gün artış sağlıyor. Öğretmenlerin, öğrencilerin ve özellikle velilerin işlerini kolaylaştıracak bir çok sistem geliştirdi. Bu sistemler e okul çatısı altında birleşti. Özellikle veliler için avantaj sağlayan  e okul veli bilgilendirme sistemi ile ilgili sizlere biraz bilgi vermek istiyorum.

Öncelikli olarak e okul sistemi 2007 yılında hayata geçirildi. 2007 yılından itibaren öğrenciler ile ilgili her türden bilgiyi bünyesinde bulunduruyor.

E okul veli bilgilendirme sistemine nasıl girilir ?

E okul veli bilgilendirme sistemine girmek için öğrencinin T.C kimlik numarası ve okul numarasına ihtiyaç vardır. Bu bilgilere sahip olduğunuz sürece sisteme girerek öğrenciniz hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

E okul veli bilgilendirme sistemi ile hangi verilere ulaşabilirsiniz

E okul veli bilgilendirme sistemi ile aşağıda yer alan bilgilere ulaşabilirsiniz.

 

Duyurular:  İdare tarafından velileri bilgilendirme amacıyla yapılan duyurulara bu bölümden ulaşabilirsiniz.

Devamsızlık : Öğrencinize dair bütün devamsızlık bilgilerini bu başlıkta bulabilirsiniz. Özürlü kaç gün devamsızlığı var özürsüz kaç gün devamsızlığı var bu bilgilere rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Not Bilgileri:  Meb tarafından gerçekleştirilen belki de en önemli adımlardan bir tanesidir. Öğrencilerin notlarına rahatlıkla ulaşma imkanına sahip olabilirsiniz.

Sınav Bilgileri :

Bu bilgilerin de dışında bir çok veriye ulaşabilirsiniz. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere

 

7.Sınıf Takdir Teşekkür Hesaplama Nasıl Yapılır ?

Merhaba değerli öğrenciler bu yazımızda sizlere takdir teşekkür hesaplama nasıl yapılır , bu konu hakkında ayrıntılı bilgi vermeye çalışacağız. Yazımızın sonuna geldiğiniz zaman kendi notlarınız ile kendi takdir  teşekkür belgesi alma durumunuzu hesaplayabileceksiniz. Bunun yanında yakında eklenecek olan takdir teşekkür hesaplama motorumuzu da kullanarak hesaplama işlemlerinizi rahatlıkla yapabileceksiniz.

Öncelikli olarak çocuklar şunu belirtmek isterim; Her dönem sizin için önemlidir. Okulda alacağınız her not sizleri liseye hazırlamaktadır. Çünkü liseye girerken teog puanı çok önemlidir. Teog puan hesaplama bölümüne geldiğinizde göreceksiniz ki en ufak not bile sizleri binlerce kişinin önüne geçirecektir. Teog puanı hesaplarken 6.sınıf not ortalaması, 7.sınıf not ortalaması , 8.sınıf not ortalaması ve 8.sınıflarda yapılan 2 adet teog sınavı puanları  kullanılacaktır. Bu yüzden 7.sınıf dönem ortalamasına lütfen özen gösteriniz.

Şimdi takdir teşekkür hesaplama bölümü ile konumuza devam edelim . Teşekkür belgesi almak için not ortalaması en azı 70 , takdir belgesi almak içinse not ortalamasının 85 olması şartı mevcuttur. Eğer ki hesaplama sonucunda bu notlar tutuyorsa takdir veya teşekkür belgesi alabilirsiniz.

7.Sınıf Takdir teşekkür hesaplama nasıl yapılır ? 

Notlar okullarda 100 üzerinden verilmektedir. Bu hesaplama düzeninde 100 üzerinden notlar kullanılır.  7.sınıfta okutulan dersler aşağıdaki gibidir . Bu dersleri göz önünde bulundurarak örnek notlar kullanacağız aynı zamanda ders sayısını da yine yan tarafına yazacağız. 7.Sınıf takdir teşekkür hesaplama işlemlerini bu notlara göre yapacağız. Sizler de puanlarınızı aşağıya yorum kısmına yazarak takdir teşekkür hesaplama bölümünü kullanabilirsiniz.

Not: Aşağıdaki 1.rakamlar ders sayısını ifade etmektedir. 2.Sayılar ise öğrencilerin aldıkları ders notlarını ifade eder. 

Türkçe   :    5 , 80

Matematik: 5 , 90

Fen : 4 ,  70

Sosyal Bilimler:3, 70

Yabancı Dil:4, 90

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: 2, 70

Görsel Sanatlar : 1, 80

Müzik  :1, 90

Beden Eğitimi ve Spor : 2 , 60

Teknoloji ve Tasarım :2, 70

Seçmeli Ders 1 : 2, 80

Seçmeli Ders 2 : 2, 90

Seçmeli Ders 3 : 2, 80

Hesaplama adımına geçmeden önce tekrar belirtmek isterim  seçmeli ders sayısı 6 saat olacak şekilde ayarlandı.

Bu yüzden 3 adet ders seçtik ve 2 saat olarak belirttik hepsini. Bu seçmeli dersleri de hesaplamaya katacağız. Takdir teşekkür hesaplama adımı için ders puanı ile ders sayısı çarpılır ve haftalık toplam ders sayısı olan 35’e bölünür.

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında 29 saat zorunlu 6 saat seçmeli olmak üzere 35 saat ders okutulmaktadır.

Takdir Teşekkür Hesaplama Puanı Aşağıdaki Formüle Göre Hesaplanır

((Ders Sayısı *Ders Notu)+(Ders Sayısı *Ders Notu)+(Ders Sayısı *Ders Notu)+…………………..)/35

(5*80+5*90+4*70+3*70+4*90+2*70+1*80+1*90+2*60+2*70+2*80+2*90+2*80)/35

Dönem Sonu Not Ortalaması : 82

Takdir teşekkür hesaplama puanı 82 çıktığı için bu öğrenci teşekkür belgesi almaktadır. Takdir belgesi alması için 3 puana daha ihtiyacı vardır.

7.sınıf takdir teşekkür belgesi alma hakkında sorularınızı bize yorum kısmından iletebilirsiniz. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere. 

6 Sınıf Takdir Teşekkür Hesaplama Nasıl Yapılır

6.Sınıf takdir teşekkür hesaplama işlemleri nasıl yapılır? Takdir almak için kaç puan gerekir ? Teşekkür almak için kaç puan gerekir ? 

2016 yılına girdiğimiz şu günlerde öğrencileri karne telaşı sarmaya başladı. Takdir ve teşekkür belgesi almak için can atan öğrenciler bu konuda araştıramalar yapmaktadırlar.  Öncelikli olarak şunu belirtmek isterim

Teşekkür Belgesi Almak İçin : 70 

Takdir Belgesi Almak içinse : 85 

olacak şekilde dönem ortalaması gereklidir.

6.sınıf takdir teşekkür belgesi almak isteyen öğrenciler öncelikli olarak notlarını bir kenarı yazarak bizimle işlemlere başlayabilirler. 6.sınıfta toplam olarak haftada 35 saat ders bulunmaktadır. Bu derslerin 6 saati seçmeli olmakla beraber 29 saati zorunlu derslerdir. Bu derslerin puanları ile ders sayılarının çarpımı sonucu oluşacak sayıyı haftalık ders saati olan 35 ‘e böldüğümüz zaman dönem sonu not ortalaması çıkacaktır.

2015-2016 yılında 6.sınıfta okutulan dersler aşağıdaki gibidir.

Türkçe: 6 saat

Matematik : 5 saat

Fen Bilimleri :4 saat

Sosyal Bilimler : 3 saat

Yabancı Dil : 3 saat

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi : 2 saat

Görsel Sanatlar : 1 saat

Müzik : 1 saat

Beden Eğitimi ve Spor : 2 saat

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım : 2 saat

Not : Bunlara ek olarak seçmeli dersler mevcuttur. Seçmeli ders sayısı 6’yı geçemez.  Not ortalamasına bu seçmeli dersler de katılacaktır. Biz seçmeli  3 adet ders seçiyoruz ve her biri 2 saat olarak belirliyoruz. Farklı okullarda seçmeli derslerin sayısını 2 yapabilir  ve bunları 4 saat ve 2 saat olacak şekilde ayarlayabilir.

2015-2016 Takdir Teşekkür Hesaplama Sitesi

Formülümüz aşağıdaki gibidir

((Ders Sayısı *Ders Notu)+(Ders Sayısı *Ders Notu)+(Ders Sayısı *Ders Notu)+…………………..)/35

Bu formüle göre takdir teşekkür hesaplama işlemine devam edelim .

Türkçe: 100

Matematik : 100

Fen Bilimleri :90

Sosyal Bilimler : 90

Yabancı Dil :80

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi : 70

Görsel Sanatlar : 90

Müzik : 80

Beden Eğitimi ve Spor : 90

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım : 80

Seçmeli Ders 1 : 70

Seçmeli Ders 2 : 80

Seçmeli Ders : 90

Yeri gelmişken tekrar belirtmek isterim seçmeli derslerimizin sayıları 2 saat olarak hesaplanmaktadır. Toplam 3 ders olduğu için 6 saat yapıyor.

(6*100 + 5*100+4*90+3*90+3*80+2*70+1*70+1*80+2*90+2*80+2*70+2*80+2*90)/35

Dönem sonu ortalaması : 88

Takdir almak için 85 ortalamasını geçmek gerekiyordu . Gördüğümüz gibi  88  dönem ortalaması ile takdir alma hakkı kazanmış oluyor.  Burada dikkat etmeniz gereken ders sayısı yüksek olan derslerin ortalaması yüksek olduğunda otomatik olarak not ortalaması yükselmektedir. Sizlerde notlarınızı bize yorum kısmından yazabilirsiniz . Hemen size hesaplayalım . Sormak istediğiniz soruları yorum ile sorabilirsiniz.

5 Sınıf Takdir Teşekkür Hesaplama

 

5.Sınıf Takdir Teşekkür Hesaplama

Değerli öğrencilerimiz dönem sonu yaklaştığında biliyoruz ki hepinizi karne heyecanı sarmaya başladı. 5.Sınıf Takdir Teşekkür Hesaplama hesaplamak için bu siteye geldiniz.  Takdir teşekkür hesaplama 5.sınıflarda notların çarpımı ve toplam ders sayısına bölünmesi ile oluşmaktadır. Aşağıda sizlere daha detaylı şekilde açıklayacağız.

Öncelikli olarak temelden başlayalım .  5.sınıfta zorunlu olarak okutulan haftalık ders sayısı 29’dur. Bu sayı tablosuna göre takdir ve teşekkür belgesi hesaplaması yapacağız. Aynı zaman da seçmeli derslerin de sayısı 6’dır . 5 sınıflar 6  saat seçmeli ders sayısını geçemezler. 5.sınıfta haftalık olarak 35 saat ders okutulmaktadır. Derslerin sayıları aşağıdaki gibidir

Türkçe: 6 saat

Matematik : 5 saat

Fen Bilimleri :4 saat

Sosyal Bilimler : 3 saat

Yabancı Dil : 3 saat

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi : 2 saat

Görsel Sanatlar : 1 saat

Müzik : 1 saat

Beden Eğitimi ve Spor : 2 saat

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım : 2 saat

gördüğünüz gibi toplam olarak 29 saat zorunlu ders vardır. Bunların  6 saat yapacak şekilde seçmeli derslerimizi seçerek örneklerimizi vereceğiz. Seçmeli ders nasıl seçilir bu konuda yeni yazılarımızda bilgi vereceğiz.

Şimdi takdir teşekkür hesaplama adımına geçelim hep beraber .

Öğrencimizin dönem sonu notları aşağıdaki gibidir.

Türkçe: 80

Matematik : 70

Fen Bilimleri :90

Sosyal Bilimler : 80

Yabancı Dil : 85

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi : 70

Görsel Sanatlar : 60

Müzik : 90

Beden Eğitimi ve Spor : 100

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım : 80

Seçmeli Ders 1 : 70

Seçmeli Ders 2 : 80

Seçmeli Ders 3: 90

Seçmeli ders sayılarını 2 olarak söylemiştik. Şimdi bunları formül ile hesaplayalım

((Ders Sayısı *Ders Notu)+(Ders Sayısı *Ders Notu)+(Ders Sayısı *Ders Notu)+…………………..)/35

Buradaki 35 bizim haftalık ders sayımızdır.

Dönem Sonu Ortalaması=(6*80+70*5+4*90+3*80+3*85+2*70+1*60+1*90+2*100+2*80+2*70+2*80+2*90)/35

Dönem Sonu Ortalaması : 80.42

işte 5.sınıf takdir teşekkür hesaplama sayfamızda dönem sonu ortalaması meydana çıktı . Şu an bu öğrencimiz teşekkür  belgesi almaya hak kazanmış oluyor. Eğer ki takdir belgesi almak istiyorsa 85  dönem sonu ortalamasının gelmesi gerekiyordu.

Teşekkür Belgesi Almak İçin Dönem Sonu Ortalaması : 70

Takdir Belgesi Almak İçin Dönem Sonu Ortalaması : 85 

Sizlerde kendi notlarınızı bu şekilde hesaplayabilirsiniz.   Konu altından yorum yaparak istediğiniz soruyu bize sorabilirsiniz. 5.Sınıf takdir teşekkür hesaplama yazımızın sonuna geldik bir sonraki yazımızda görüşmek üzere.

 

Anasayfa E-devlet Giriş Morpa Kampüs Girişi
e-OKUL HABERLER/DUYURULAR

e-Kayıt İşlemleri

2017-2018 öğretim yılı e-Kayıt uygulaması sonucu adres bilginize göre Anasınıfı, İlkokul 1. sınıf veya Ortaokul 5. sınıfa kayıt yaptırmanız gereken okulu görmek için Tıklayınız →

MEB Kelime Uygulaması Yayınlandı

Öğrencilerimiz ve velilerimiz için eğlenceli mobil bir kelime oyunu hazırladık.İndirmek için Tıklayınız

Tasarımımız Yenilendi

Yenilenen tasarımımız ile artık e-okul mobil uyumlu çok daha özgün ve yenilikçi bir görünüme sahip.

Kurum Standartları Modülü

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında resmi okul öncesi eğitim kurumları, ilkokul, ortaokul, imam hatip ortaokulları ve yatılı bölge ortaokullarının değerlendirilmesini sağlayacak "Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Standartları Modülü" veri girişine açılmıştır (Veliler, Veli T.C. Kimlik No ve Öğrenci No ile, öğrenciler ise Öğrenci T.C. Kimlik no ve Öğrenci Noile giriş yapacaklardır.
Veli/Öğrenciler olarak kurumunuzu değerlendirmek için Tıklayınız.
SINAV ve NAKİL İŞLEMLERİ

Sınav İtirazları Giriş Ekranı

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sınav İtirazları Giriş Ekranı için Tıklayınız

Boş Kontenjan ve Taban Puan Bilgileri

Sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarında NAKİL işlemleri boş kontenjan ve taban puan bilgileri için Tıklayınız
Ozgurlukicin.com © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.