Diş Ağrısı

Diş Ağrısı ve Diş Ağrısı İçin Öneriler

Diş ağrısı genelde, diş minesinin aşırı aşınması, diş etlerinde iltihaplanma ve ne yazık ki diş çürümesinden meydana gelmektedir. Diş ağrısı sağlıklı bir insanın hayatı boyunca en az 1-2 kez şikayetçi olduğu bir durumdur. Genel olarak diş ağrılarının basit ağrılar olduğu, yenilen gıdalardan yada soğuk havadan kaynaklandığı kanısı hakimdir. Geçmeyen ağrılar iyice şiddetlendiğinde doktora gitmek aslında oldukça geç kalınmış bir durumdur. Bir hatada çeşitli genel ağrı kesiciler kullanarak rahatsızlığın bastırılmasıdır. Rahatsızlık ağrı değil, ağrıya sebep olan durumdur.

 

Diş Ağrısının Başlama Aşaması

Diş ağrısı genel olarak sızı ve daha sonra zonklama tarzında olmaktadır. Kalp atışınız ile eş zamanlı olarak rahatsız edici şekilde devam eder. Zaman ilerledikçe ağrı artarak devam eder. İltihap gibi bir durum söz konusu ise şişlik oluşur. Ağrı daha da dayanılmaz hale geldiğinde artık ağrı kesiciler işe yaramaz. Sıcak ve soğuk hassasiyeti, ısırma refleksi gibi işlevleri yerine getirirken ağrı artar. İlk ağrıyı hissettiğinizde dişlerin kontrolünü kendiniz yapabilirsiniz. Fırçalama, diş ipi ile aralarının temizliği ve ayna karşısında gözle kontrol gibi. Apse durumu var ise yeterli ışıkta kendi dişinizdeki iltihaplanmayı şişmeden fark edebilirsiniz. Mutlaka diş doktoruna giderek yardım almalısınız. Ağrı kesiciler kısa süreli çaredir. Dişlerinize alkol, aspirin gibi maddeler ve ilaçlar uygulayarak ağrısını bastırmak hastalığın tedavisi anlamına gelmez.

 

Şiddetli Ağrının Gece Ortaya Çıkması

Genelde diş kökündeki iltihabın kök dışına taşarak dokulara baskı yapması sebebiyle şişlik ve ağrı meydana gelir. Geceleri vücut yapımıza göre hormonlar damarlardaki gevşeme ve genişleme hareketine sebep olur. Damarlardaki bu genişleme özellikle geceleri daha fazla diş ağrısı hissetmemize neden olur. Gece ağrısını bastırmak için ilk olarak ağız ve dişlerin tam olarak temizlenmesi gerekir. Ağrıyan diş ve diş etlerine alkol, ağrı kesici ilaç gibi kimyasal içerikler uygulanmamalı. İlaç uygulaması yumuşak dokularda tahrişe sebep olacağından ağrının daha da fazla artması söz konusudur. Asla antibiyotik gibi iltihap azaltıcı ilaçlar yutulmamalıdır. Şişlik oluşmuş ise dışarıdan yüzümüze buz ile soğuk baskı yapılabilir.

 

 

Yazar: Yemliha Toker

Profesyonel SEO Uzmanı ve E-ticaret uzmanıyım. https://yemlihatoker.com web adresim aracılığı ile SEO hakkında yanlış bilinen gerçekleri bildirmek ve SEO'yu öğrenmek isteyen herkese yardımcı olmaya çalışıyorum.

“Diş Ağrısı” için bir yorum

  1. Ya hepsini denedim ama diş ağrısı geçmiyor ya. Ben çok çektim diş ağrısından. Tedavi olup kurtulacaksın arkadaş. Yoksa onu dene bunu dene olmuyor. Hele gece başladı mı, off anam off. Allah kimseye göstermesin. Diş sağlığı çok önemli. Genel olarak sağlık çok önemli aslında ama diş ağrısı da bi ayrı kardeş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version