Özgür Bilgi Kanalı

Araçlarınızla çıktığınız yolda yaşadığınız herhangi bir risk karşısında alınan darbeler ve hasarlar aracınızın değer kaybına uğramasına neden olacaktır. Yaşanan kazaların ardından hangi boyutlarda kayıpların yaşandığının tespit edilmesi için profesyonel hizmetleri almanız gerekmektedir. Sigorta şirketleriyle yapacağınız görüşmelerde ve yapılan kasko anlaşmalarında dahil edilebilen bu tespitler hakkında bilgi alabilir ve hangi haklara sahip olacağınızı öğrenebilirsiniz. Bu sayede“Araç Değer Kaybı Nedir ? sorusunun yanıtına ulaşmış olacaksınız. Hasarlı bölgenin onarılmasının ardından ikinci el piyasasında değerinin düşmesi araç değer kaybı olarak nitelendirilmektedir. Her ne kadar orijinal parçalarla değişim yapılsa dahi bu değer kaybının yaşanması engellenmemektedir. Yalnızca parça değişmesi halinde yapılacak olan bu tespit için bazı şartları yerine getirmiş olmanız gerekmektedir. Aksi halde araç değer kaybı davası ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Araç Değer Kaybı Danışmanlık Hizmetleri

Aracınızın herhangi bir yerinde boya gibi işlemlerin gerçekleştirilmesi halinde aracım değer kaybına uğruyor mu? gibi soruları yöneltebilirsiniz. Ancak bu durumda değer kaybı meydana gelmezken, bazı parçalarda yaşanan değişimlerin bu kayba neden olacağını vurgulamaktayız. Buna göre araç değer kaybı danışmanlık hizmetlerimiz sayesinde aklınıza gelen tüm soruları yöneltebilirsiniz. Prosedürler hakkında bilgi alabilmek ve hangi işlemleri gerçekleştireceğinizin yanıtını öğrenebilmek için hemen aramaya başlayabilirsiniz. Sigorta şirketiniz aracılığıyla hazırlayacağınız dilekçe ve evraklar sayesinde kusur oranlarının tespit edilerek, araç değer kaybının kimden tahsil edileceğini öğrenebilirsiniz.

Araç Değer Kaybı Zamanaşımı Süresi Nedir?

Araç değer kaybıhesaplamasında önem verilen bazı bilgilerin doğru ve eksiksiz olarak aktarılması gerekmektedir. Araç plakalarının yer alacağı dilekçede, kusur oranlarına yer verilmesi ve araçların üretim yıllarının belirtilmesi gerekmektedir. En doğru ve kusursuz bir şekilde hesaplamaların yapılabilmesi için araçların geçmişte hangi hasarları aldığı da önemli bir rol oynayacaktır. Buna göre geçmişte hasar kaydı bulunan ve parçaları değiştirilen araçların değer kaybının hesaplamasında etkili bir faktör olacaktır. Araçlarınızın kilometresine, marka ve modeline, üretildiği yıla ve trafiğe çıkış tarihine, geçmişteki hasarlarına ve ikinci el piyasasındaki değerine bakılarak gerçekleştirilecek olanaraç değer kaybıhesaplamasına dair tüm detayları uzmanlarımızdan öğrenebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Araç Değer Kaybı Hesaplama

Araç Değer Kaybı Başvuruları Hangi Süreçte Sonuçlanır?

Kazanın yaşanması halinde hiç vakit kaybetmeden sigorta şirketlerini arayabilirsiniz. Böylece yapılacak yönlendirmelerde hasar tespitleri gerçekleştirilirken, diğer yandan ise kusurlu tarafından kim olduğu netleştirilecektir. Buna göre çıkarılacak olan onarım maliyetlerinin kim tarafından karşılanacağı netlik kazanacaktır. Hazırlanacak olan eksper raporlarına göre kusurlu olma yüzdesi daha yüksek olan taraf araç değer kaybı masraflarını karşılamaktadır. Yapılan başvurular yaklaşık 1-1,5 yıl içerisinde sonuçlanacaktır. Kazanın üzerinden 2 yıl geçmeden başvuruları yapmanız gerekmektedir. Aksi halde zamanaşımı yaşanacağından herhangi bir talepte bulunmanız mümkün olmayacaktır.


Yemliha Toker
Profesyonel SEO Uzmanı ve E-ticaret uzmanıyım. https://yemlihatoker.com web adresim aracılığı ile SEO hakkında yanlış bilinen gerçekleri bildirmek ve SEO'yu öğrenmek isteyen herkese yardımcı olmaya çalışıyorum.