Bilsem – BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ SINAV SONUÇLARI VE YORUMLAR

bilsem sınav sonucu

Bilsem sınav sonuçları açıklanmıştır. Çocuğunuzun TC numarısı ve doğum tarihini girerek Bilsem sınav sonucunu aşağıdaki linkten görebilirsiniz.

2019-2020 eğitim öğretim yılında bilim ve sanat merkezlerimizde eğitim alacak 1, 2 ve 3. sınıf öğrencilerine yönelik tablet bilgisayar uygulaması 19 Ocak -14 Nisan 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir. Yetenek alanlarına ve sınıf düzeylerine göre bireysel incelemeye hak kazanan öğrenciler için belirlenen taban puanlar aşağıda belirtilmiştir. Grup tarama uygulamasında 1. sınıflara 60, 2 ve 3. sınıflara 70 soru sorulmuş olup her doğru cevap 10 puan olarak hesaplanmıştır.

Bilsem Sınav Sorgulama

Sınıf Düzeyi Genel Zihinsel Yetenek Alanı Resim Yetenek Alanı Müzik Yetenek Alanı
1.sınıflar 370 350 350
2.sınıflar 440 430 430
3.sınıflar 470 460 460
       

 

Bilsem Sınav Sonucu için tıklayınız

Bilsem Sınav Sonucu Eski Yorumlardan Seçimler

Seçil 14 Temmuz 2016 at 15:22

Ben çocuğumu sınava götürdüğümde sınava çocuğunu getiren bir veli,bireysel değerlendirmeyi yapacak olan öğretmenle özel olarak görüşmek istediğini belirtti. Öğretmen de bunu kabul etti. Ve bireysel değerlendirme yapılan odada15 dakika kadar görüştüler. Konu ne olursa olsun orası terapi yeri değil. Bu durum objektif değerlendirme ortam tavrına aykırı. Ben de her bilsemde tarafsız değerlendirme yapıldığına inanmıyorum. Mutlaka objektif değerlendirme yapan uzmanlar da vardır aralarında…

 

Meltem Dağ 14 Temmuz 2016 at 00:03

Benim oğlum 2. Sınıf bilsem 1. Sınavda 140 puan alıyor 2. Sınavda Süveyş kanalının nerede sorusunu bile doğru cevap veriyor lakin nedense sorulan soruların cevaplarını öğretmen işaretliyor neden odada başka gözetmen yok neden sonuçlarda kaç puan aldıkları açıklanmıyor bence bu sınavlarda öncelik verilen öğrenciler var değilse bende sorulan soruları ve çocuğumun verdiği cevapları istiyorum aldığı puanı görmek istiyorum

yildiz 13 Temmuz 2016 at 01:14

Benim oğlum genel zihinsel yetenek ve resim dalında ikinci aşamaya girmişti ama yalnızca resimle ilgili sonuç var genel zihinsel yetenekle ilgili bir sonuç bildirilmemis bu konu ile ilgili bilgi verirseniz sevinirim

Uğur Bayındır 11 Temmuz 2016 at 01:49

Benim kızım 2. sınıf. Genel Yetenek ve Resimden girdi. Tahminimizden farklı olarak resimden kazanamadı ama genel yetenekten kazandı.
Resimden 33 puan almış. Bu puan bize çok düşük geldi. Acaba genel yetenekten kazanınca aynı anda resim-müzikten kazanmak mümkün olmuyor mu? Bilgisi olan var mı?
Bu arada torpil yahut adam kayırma olduğunu sanmıyorum zira öyle olsa emin olun benim çocuğumun kazanmasına asla müsaade etmezlerdi 🙂
Üstelik asıl önemli olan bu eğitimin çocuğa bir yarar sağlaması ki o konuda çok ciddi şüphelerim var

Eda 11 Temmuz 2016 at 09:19

Ne kadar söylerseniz söyleyin torpil hikayesi bitmez. Çünkü inanmak istedikleri çocuklarının aslında üy olduğu ve hakkının yendiği.285bin kişinin 7bin tanesi dişinda kalan 278bin kişi buna inanmak istiyor ve bu tezlerini de sonuçların açıklanmasıyla destekliyor.

Emel Pektaş 7 Temmuz 2016 at 11:23

Merhabalar.Benim kızım 1.sınıf ilk aşamayı resim ve zihinsel yetenekten kazandı. 2.aşamayı kazanamadi.Devlet Üniversitesinden üstün zekalı raporu var aynı za

usas 8 Temmuz 2016 at 17:20

İllerde bu çocukları belirleyen komisyondaki kişileri bi araştırın. Hepsi atanmış mudurler ve bunlar kararları ortada çocuk olmadan veriyorlar. Bilsem yazılı sınavını kazanan her ilde 100 un üzerinde çocuk varken ne hikmetse 130 barajını bilsemin istediği kadar çocuk geçebiliyor. Yani 3-5 kişi. Burada nasıl olurda adil olmaktan söz edilebilir. Çocuklarımızı değerlendirmeye alan bir kişi kararı veren 3-5 kişiden oluşan mudurler. Haksızlıkla çocuklarımız 7-8 yaşlarında tanışıyorlar. Bu işi bağımsız uzman kişiler yapmadığı surecede bu böyle olacak. İyiki oğlum iki yıldır üst üste bu sınavın insan faktoru olmayan kısmını geçip komisyonda eleniyor. Seneyede tarih tekerrürden ibaret olacak. Umarım bu durum yetkililerce araştırılır.

Nusy 10 Temmuz 2016 at 15:15

İki Çocuğum girdi. Biri Kazandı diğeri kazanamadı. Söylediklerinizin hiç birini yaşamadık ve anlattığınız gibi değil durum. Oldukça Şeffaf. Varsa bir yetenek ortaya çıkıyor yoksa çıkmıyor. Genelde insanlar çocuğu kazanamayınca hemen bir yerlere suç atıyor bir sebep Arıyor. Halbuki sebep basit: çocuk yeteri kadar kapasiteli değilmiş. Hepsi bu.

Ayse 10 Temmuz 2016 at 16:11

Kesinlikle katılıyorum. Çocuklarımın 1 i geçen sene girdi 1 i giremedi. Aralarındaki farkı zaten biliyordum. Kazanamayanların koro halinde söylediği torpil türküsünü çok büyük haksızlık olarak görüyörum. Hiç torpil falan yok. Diğer aileleriler ile de tanıştım. Hepsi işinde gücünde ortalama hayat süren insanlar. Kimse kazanınca nasıl bir eğitim alıyor içeriği ne diye irdelemiyor. İçerikte hiçbir şey yok.zaman kaybı emek israfı.maket pano üretim merkezi. 5.sınıfta bırakacağız meşhur bilsemi.

 

hsntrd 6 Temmuz 2016 at 13:47

Projeleri TUBİTAK tarafından değerlendirmeye bie alınmayıp,ABD’den derece alan öğrencilerin
durumlarını göz önüne alarak;bilsem’e kabul edimeyen çocuğumun geleceğine olan umudum daha da arttı.

himmet kemerli 5 Temmuz 2016 at 11:39

bilsem sınav sonucu oğlumuz kazanamadı gözüküyor. ama puanı yazmıyor.puanımızı öğrenmek oğlumuzun babası olarak hakkımız değilmi? lütfen puanını gönderirmisiniz. ayrıca sınava tabi tutan öğretmen annesine gözünüz aydın diyerek teslim edilmiş. ama sonuç olumsuz. bunda bir çelişki yokmu?

Ruzgarin 2 Temmuz 2016 at 13:30

Kızım (2.sınıf) yerleşmeye hak kazandı. Benim torpille falan işim olmaz. Kızım zekasıyla girdi. Ama torpil olmadığını söylemek saflık olur bu ülkede. 7000 kişi girdi ise mutlaka MEB’den tanıdıkları ile torpil yaptırıp çocuğunu aldıran omurgasız, onursuz insan müsveddeleri de vardır.

Sınava gelince, bizi odaya bile yaklaştırmadılar, kızım 15-20 dakika sonra çıktı, bazı sorular çok zordu, bazılar kolaydı dedi. Sınav gözetmeni fazla yorum yapmamış, sadece söylenenleri yapmasını istemiş ama nazikmiş. Belki de zeka testinin bir formatıdır bu. Kızımın erken çıktığı halde kazanması bu testlerin süresinin kapasiteye bağlı olduğunu gösteriyor. Azami süresi var ama minimumu yok. Tabi bu aşamada da nadir de olsa işgüzar gözetmenlerin olabileceğini düşünmek mantıklı olur.

Çocuğum kazanamadı diye isyan etmeyin. Esas önemli olan Bilsem kurumlarının işlevselliği. Sayı arttığına göre kalite düşmüştür. Birkaç ay kızımı gönderip duruma bakacağım, büyük ihtimalle de bir yük olarak görüp Bilsem’den çıkaracağımı düşünüyorum. Kızımı ikinci bir yük bindiremem. Ama umarım yanılıyorumdur ve kızımın düşünme yetisinin artırılmasına katkıları olur.

Turan 1 Temmuz 2016 at 22:30

Hep ayni hikaye kazananlara supheyle bakmak adet olmus. Madem bu kadar onemli degildi, sonuclara guvenmeyecektiniz, sinava neden soktunuz. Sinava katilmak zorunlu degildi ki! Bu sinavi kazanamak cok onemli degil elbette, sinavi kazanamayan da aptal degil, kotu gununde de olabilif cocuk; ama kazananlari da tebrik etmek gerekir. Kendimizi kandirmak cocuga oldugundan daha agir yuk yukler

 

 

 

Yazar: Yemliha Toker

Profesyonel SEO Uzmanı ve E-ticaret uzmanıyım. https://yemlihatoker.com web adresim aracılığı ile SEO hakkında yanlış bilinen gerçekleri bildirmek ve SEO'yu öğrenmek isteyen herkese yardımcı olmaya çalışıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version