Özgür Bilgi Kanalı

Türkiye’de faaliyet gösteren yabancı hazır giyim devleri bayilik fırsatları sunuyor. İşte bayilik veren dev hazır giyim şirketleri:
Napapijri, Jack & Jones , Kipling, Z and Co, Catimini, Kenneth Cole, Austin Reed, Hummel, Brioni, Vilebrequin, Lovable… Türkiye’ye yeni giren ve franchising sistemiyle ortak arayan yabancı markalar, dekorasyondan tanıtıma birçok konuda destek veriyor…
Perakende sektöründe faaliyet gösteren yabancı hazır giyimcilerin Türkiye’deki yatırımlarında son dönemlerde ciddi artış yaşanıyor. Marks & Spencer, Zara, Mango, Adidas, Levi’s, Stefanel gibi Türkiye pazarında çoktan yerini almış markalar, Anadolu şehirlerinde de yayılmalarını sürdürüyor. “Geldi, geliyor, vazgeçti” denilen H & M de ilk mağazasını İstanbul’da açtı…
Türkiye’de büyümeyi planlayan yabancı hazır giyim perakendecileri bunlarla sınırlı değil elbette. Özellikle pazara yeni giren, ismine henüz aşina olmadığımız markaların yatırım planları çok daha fazla. Türkiye’ye girişleri birkaç ay olmasına rağmen bir kısmı İstanbul ve diğer büyük şehirlerdeki çeşitli alışveriş merkezlerinde şimdiden mağaza açmış durumda. Bu firmalar daha çok franchising sistemiyle Anadolu şehirlerine yayılmayı hedefliyor. Diğer yandan hazır giyimci birçok perakendeci grubun da pazara girmek için araştırma yaptığı belirtiliyor.
Peki Türk tüketicisiyle yeni buluşan bu firmaların hangisi nerede yatırımcı arıyor? Bu firmaların mağazasını açmanın maliyeti ne kadar? Bu firmalara üretim yapmanın püf noktaları neler?.. Alışveriş merkezlerinin sayısının artmasını fırsat olarak görüp Türkiye’ye ilk kez adım atan hazır giyim sektöründeki perakendeci firmaların büyüme planlarını araştırdık.
Napapijri 15 Mağaza Açacak
Kanvas çantalarıyla piyasada ismini duyuran İtalyan firma, zamanla ürün yelpazesini genişletti. Daha çok sıra dışı giyinmeyi tercih edenlerin, kaşif ruhlu ve macerayı sevenlerin markası olarak biliniyor. Macerayı çağrıştırması nedeniyle de logo olarak Norveç’in bayrağını kullanıyor.
Türkiye distribütörlüğünü Merkez Mağazacılık’ın yürüttüğü Napapijri’nin Türkiye’deki ilk mağazası 2007’de İstinyepark’ta açılmıştı. İkinci mağaza ise 2009’da Akmerkez’de açıldı.
Merkez Mağazacılık Yönetim Kurulu Başkanı Sadun Aksuner, Napapijri’nin büyükşehirlerdeki pazar potansiyelinin daha yüksek olduğunu, bu nedenle mağaza sayısını 15’le sınırlandıracaklarını belirtiyor. Firmanın franchising sistemiyle mağaza açmak istediği şehirlerin başında İstanbul, Ankara, Antalya ve İzmir var. Aksuner, bu şehirlerdeki mağazaları 2015 sonuna kadar açmayı planladıklarını söylüyor.
Napapijri mağaza büyüklüğünün 100 metrekare olması gerekiyor. Mağazaların mobilya ve dekorasyon malzemeleri şirketin İtalya’daki merkezinden geliyor. Dekorasyon giderinin yarısı Merkez Mağazacılık tarafından karşılanıyor. Bu durumda bir mağaza 100 bin TL’ye kurulabiliyor.
Türkiye distribütörlüğünü yine Merkez Mağazacılık’ın yaptığı Alman Bogner ise 1999’dan beri Türkiye’de. Bu firmanın da Nişantaşı ve İstinyepark AVM’de mağazası var. Ayrıca kayak merkezlerinde corner’ları bulunuyor. Kayak, golf ve fitness kıyafetleriyle tanınan marka, koleksiyonları arasına son yıllarda günlük giyim ürünlerini de eklemiş. Merkez Mağazacılık, Bogner için de büyük şehirlerde franchise vermeyi düşünüyor.
Jack & Jones Her Şey Danimarkalılardan
1975 yılında Danimarka’da kurulan Bestseller’in 10 markasından biri olan Jack & Jones, Türkiye’deki ilk mağazasını 2006 yılında açtı. Halen İstanbul, Ankara, Denizli, Eskişehir ve Bursa’da toplam 13 mağazası var. Bestseller’in diğer markalarından Vero Moda’nın 12, Only, Pieces Accessories ve Name it’inse Türkiye’de 3’er mağazası bulunuyor.
Bestseller Türkiye Müdürü Cihan Seyithanoğlu, öncelikle erkek giyim markası olan Jack & Jones’un mağaza sayısını artırmak istediklerini ve iş ortakları aradıklarını belirtiyor: “Fast fashion perakende mağazacılık yatırımı yapmak isteyen yatırımcıların taleplerini 2010 yılı başı itibariyle almaya başladık. İstanbul’dan ve diğer şehirlerden birçok talep geldi. Bölgesel güç olabilecek yatırımcılar arıyoruz. Bizimle işbirliği yapacak yatırımcı üründen poşete, hediye paketinden vitrin malzemesine kadar hiçbir malın tedarikini düşünmek zorunda kalmıyor. Mağazaların dekorasyonu tamamen Bestseller’in kontrolünde yapılıyor. İş ortaklarımızı işleyen bir sistemin parçası yapıyoruz.”Halen 43 ülkede 5 bin 700 mağazası bulunan Bestseller, Türkiye pazarına Al Shaya Group’a distribütörlük vererek girmişti. 2007 yılından bu yana Türkiye’de kendi şirketiyle faaliyet gösteriyor.
Kipling Yatırım Maliyeti 125 Bin TL Kipling, 23 yıl önce Belçika’da çanta ve cüzdan markası olarak piyasaya sunulmuştu. Firmayı 2004 yılında Lee, Wrangler, The North Face, Eastpack ve Jansport’un da sahibi olan VF satın aldı. Markanın halen 64 ülkede 230 mağazası ve yaklaşık 4 bin satış noktası var. Türkiy distribütörü Meb Deri, Türkiye’deki ilk Kipling mağazasını Mart 2009’da açtı. Markanın ürünlerin İstanbul Kozyatağı Carrefour ve Catipol AVM’deki mağazaların yanı sıra İstanbul, Ankara, Bodrum ve Kuşadası’ndaki çeşitli corner’larda satılıyor.
Kipling ürünlerine ilginin giderek arttığını gören Meb Deri, yeni mağazalar açmak için düğmeye basmış durumda. Mağaza sayısı ilk etapta 10’a çıkarılacak. Bunların çoğu franchising sistemiyle açılacak. Konsepti uygun olan mağazalarda corner açılması da yine planlar dahilinde.
Meb Deri’nin franchise vereceği şehirler İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana ve Antalya. Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Menda, yatırımcılardan franchising bedeli almadıklarını, ancak bazı teminatlar istediklerini belirtiyor. Kipling mağazasının yatırım maliyeti yaklaşık 125 bin TL. Bir mağazanın yıllık cirosu ise metrekare başına 12 ile 18 bin TL arasında öngörülüyor.
Kipling’in ürünleri Belçika’da tasarlanıp Çin, Tayland ve Vietnam’da ürettiriliyor. Çantaların en önemli özellikleri hafif, su geçirmez, bol gözlü ve bol fermuarlı olmaları. Perakende fiyatları 130 ile 150 TL arasında değişiyor.
Z and Co. hedefi Büyük Şehirler, çocuk giyim markası olarak 1962 yılından bu yana piyasada. Fransız Groupe Zannier’e bünyesindeki markanın başta Fransa olmak üzere İtalya, Belçika, Lüksemburg, İspanya, Yunanistan ve Suudi Arabistan’da yaklaşık 500 mağazası var. Türkiye distribütörü Zetko Tekstil, ülkemizdeki ilk mağazayı 2009’un kasım ayında Forum İstanbul’da, ikincisini ise geçen nisan ayında Ataköy Plus AVM’de açtı. Zetko Tekstil, 5 yıllık büyüme stratejisi doğrultusunda franchising vermeyi de planlıyor. Ancak markanın Türkiye pazarına yeni girmesi nedeniyle şu anda franchising şartları ve hangi illerde verileceği netlik kazanmış değil. Yeni mağazaların, başta İstanbul olmak üzere öncelikle büyük şehirlerde açılmasının düşünüldüğünü belirtelim.Z and Co mağazalarında yeni doğan çocuktan 14 yaş grubuna tüm giyim ürünleri ve aksesuarları koleksiyonunda mevcut. Ayakkabıdan çoraba, şapkadan atkıya tüm ürünler birbiriyle kombineli. Ürünlerin tamamı Fransa’da tasarlanıyor. Üretimse Türkiye, Romanya ve Uzakdoğu ülkelerinde yapılıyor. Z and Co’nun 2010-2011 kış sezonu svetşörtleri 19-24, pantolonları 39-59, elbiseleri 49-59, paltoları ise 65-99 TL arasında satılıyor.
Catimini şimdilik Corner’larda satılıyor. Fransız çocuk giyim markası Catimini 38 yıldır piyasada. Başta Fransa, İngiltere, İtalya, İspanya, ABD ve Avustralya olmak üzere halen 50 ülkede 200 mağazası, bin 500’den fazla da corner’ı var. Firmanın Türkiye distribütörlüğünü Aspel Giyim yürütüyor. Aspel, aynı zamanda hamile giyim markası Bellamom’un da sahibi.Catimini, Türkiye pazarına bu yıl girdi. Ancak henüz konsept mağazası yok. Ürünleri şimdilik Bellamom’un İstinye Park’taki mağazasında satılıyor. Catimini’nin ilk mağazasının 2011 yaz sezonunda İstanbul’da açılması ve mağaza sayısının kısa sürede 4’e ulaştırılması planlanıyor.
Aspel Giyim’in sahibi Pelin Gülsen Ulutaş, birçok şehirden franchise talebi aldıklarını, bu talepleri önümüzdeki yıldan itibaren değerlendirmeye başlayacaklarını söylüyor. Catimini’nin mağaza büyüklük kriteri 50 ile 70 metrekare arası. Mağazanın dekorasyonu firmanın Fransa’daki merkezi tarafından belirleniyor ve malzemeler Fransa’dan gönderiliyor.
Catamini ürünlerinin çoğu Fransa’da üretiliyor. Belli miktarlarda Çin, Tunus, Vietnam, Polonya ve Türkiye’de de üretim yaptırılıyor. Catimini’nin tişörtleri 59-99, elbiseleri 109-169, mont ve kabanları ise 159-350 TL fiyat aralığında satışa sunuluyor.
Kenneth Cole Türkiye’ye Park Bravo’yla girdi.25 yıl önce Amerika’da piyasaya çıkan Kenneth Cole’un mayodan ayakkabıya, güneş gözlüğünden parfüme 26 kategoride ürünü var. Halen dünya genelinde 155 mağazası bulunuyor. Markanın Türkiye distribütörlüğünü 2008 yılından bu yana Park Bravo Group yürütüyor. Distribütörlük anlaşması 2013 sonuna kadar geçerli. Ancak Park Bravo’nun bu süreyi 2018 yılına kadar uzatma hakkı var.
Kenneth Cole’un Türkiye’deki ilk mağazası geçen nisan ayında Nişantaşı City’s AVM’de açıldı. Kenneth Cole’un Akmerkez’de de bir mağazası bulunuyor.
Park Bravo Yönetim Kurulu Üyesi ve İthal Markalar Direktörü Aslı Özçoban, 2011 yılında 2 mağaza daha açmayı planladıklarını belirtiyor. Firma, bu mağazaları açmadan franchise vermeyi planlamıyor. Ancak 2011 yılından sonra açılacak mağazalar için bu sistem gündeme gelebilir.
Kenneth Cole ürünleri ağırlıklı olarak Çin, Hindistan, İtalya, Endonezya, Bangladeş, Tayvan ve Honduras’ta üretiliyor. Kenneth Cole New York, Reaction ve Gentle Souls markalarıyla satışa sunulan ayakkabıların perakende fiyatı 179 ile 679 TL arasında değişiyor. Bayan çantası 199- 829, bayan ve erkek kıyafetleri ise 129-499 TL arasında satılıyor.
Park Bravo Group bünyesinde La Senza, Nine West ve Inglot olmak üzere 3 marka daha var.
Austin Reed Yurtdışında da Franchise veriyor.İlk kez 1990 yılında İngiltere’de piyasaya çıkarılan Austin Red, kadın erkek dış giyim ürünleriyle tanınan bir marka. Ancak genç erkekler için de Ar-Red ismiyle ayrı bir line’ı var. B grubu tüketiciye hitap eden Austin Red’in İngiltere’de 43 monobrand (tek marka) mağazası bulunuyor. Ayrıca 35 departman store’da corner’ları var. Markanın İngiltere dışında ise Hindistan, Malezya, Tayland, Endonezya, Dubai, ABD, Japonya ve Brezilya’da mağazaları bulunuyor.
Austin Red’in Türkiye distribütörü Bilsar Tekstil, ülkemizdeki ilk mağazayı geçen haziran ayında Ataköy Plus AVM’de açtı. İkinci mağazanın Sapphire AVM’de açılması planlanıyor. Bilsar Tekstil, bu markanın konsept mağaza sayısını artırmak amacıyla franchise görüşmelerine başlamış. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Kayseri ve Trabzon’da açılması planlanan mağazaların büyüklüğünün en az 120 metrekare olması gerekiyor.
Bilsar Tekstil, Austin Red’in Türkiye’yle birlikte Türk Cumhuriyetleri, İran ve Irak’te da distribütörü konumunda. Nitekim Bilsar, Azerbaycan’da ilk franchise anlaşmasını imzaladı ve Austin Reed’in Bakü’deki ilk mağazası açıldı. Bilsar Tekstil Markalar Direktörü Simge Kaçar, önümüzdeki yıldan itibaren diğer ülkelerde de franchising anlaşmaları imzalamayı planladıklarını belirtiyor.
Hummel her ilde mağaza açacak. 1923 yılında Almanya’da kurulan Hummel, 1991’de Danimarkalı Thornico şirketi tarafından satın alındı. Şirket, başta futbol ve hentbol olmak üzere takım sporlarına yönelik ürünler üretiyor. Hummel’in ürün yelpazesi hayli geniş. Kadın erkek ve çocuk dış giyim ürünlerinin yanı sıra spor ayakkabıları ve çantaları var. Bu ürünler helen 40 ülkedeki 400 mağazanın yanı sıra 2 bin 500 civarındaki noktada satışa sunuluyor.Hummel’ı Türk tüketicilerle buluşturansa aynı zamanda bu firmaya üretim yapan Akbulut Tekstil. Hummel için 1992 yılından bu yana üretim yapan Akbulut Tekstil, Türkiye’yle birlikte İran, Irak, Suriye gibi Ortadoğu ve Türk Cumhuriyetleri’nin de distribütörü konumunda. Yunanistan pazarı için de görüşmeler sürüyor.Hummel’la distribütörlük anlaşmasını 2009 sonunda imzalayan Akbulut Tekstil, ilk mağazayı geçen mart ayında Palladium AVM’de açtı. halen İstanbul, Trabzon, Kuşadası ve Bodrum’da toplam 6 Hummel mağazası bulunuyor. Bunların 3’ü franchising sistemiyle açılmış.
Akbulut Tekstil, öncelikle İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Bursa’da, ardından da diğer illerde mağaza açmayı planlıyor. Yeni mağazaların önemli bir bölümünün franchising sistemiyle açılması düşünülüyor. Hummel mağazasının ortalama 100 metrekare büyüklükte olması gerekiyor. Yatırım maliyeti ise metrekare bazında 800 TL. Ürünler franchising mağazalara kesin satım olarak veriliyor. Bir Hummel mağazasının, lokasyona göre değişmekle birlikte ayda 100 bin TL ciro yapacağı tahmin ediliyor.
Brioni devlet başkanlarını giydiriyor. 1945 yılında İtalya’nın Roma şehrinde piyasaya çıkan Brioni, devlet başkanlarını giydiren marka olarak biliniyor. Halen 35 devlet başkanının takım elbiseden ayakkabıya, iç çamaşırından çoraba tüm gardırobunu bu firma hazırlıyor. Takım elbiselerinin tamamı el dikimi olan Brioni, 2000 yılında kadın giyimine de girdi. Ancak halen cirosunun yüzde 90’ını erkek giyimi oluşturuyor. 3 bin 500 euro’ya takım elbise satan Brioni, dünyanın en pahalı markalarından biri. Bu nedenle mağaza ağı pek yaygın değil. Dünya çapında sadece 70 mağazası var. Ancak Türkiye’de büyümeyi planlıyor.
Brioni’nin Türkiye distribütörü Alteks, bu markayı 1990’dan bu yana Ankara’daki Classico isimli mağazasında satıyor. Alteks, Mart 2009’da ise Brioni’nin Türkiye’deki ilk konsept mağazasını açtı.
Alteks Yönetim Kurulu Üyesi Savaş Çelen, ikinci mağazayı bu ay içinde Akmerkez’de açacaklarını açıklıyor. Markanın İran ve Irak distribütörü de Alteks. Savaş Çelen, içinde diğer markaların ürünlerinin de satılacağı bir multibrand mağaza açma konusunda İran’da araştırma yaptıklarını, önümüzdeki günlerde bu projeyi hayata geçireceklerini söylüyor.
Vilebre Quin 5 yıldızlı otellere girecek. 1971 yılında Fransa’da kurulan Vilebrequin, 2009 yılına kadar sadece mayo üretiyordu. Son iki yıldır tişört, svetşört, kaşmir kazak, hırka, mont, gömlek, pantolon, eşofman gibi hazır giyim ürünlerini de üretiyor. İlk mağazasını 1996 yılında açan firmanın şu anda 26 ülkede 105 mağazası var. 2014 sonuna kadar 122 mağaza daha açmayı hedefliyor.
Vilebrequin’in Türkiye distribütörü, aynı zamanda deri sektöründe faaliyet gösteren Derkon A.Ş. Bu şirketin Deri Outlet ismiyle mağazaları var. Derkon, Vilebrequin’in Türkiye’deki ilk mağazasını geçen yıl mart ayında Akmerkez’de, ikincisini nisanda Antalya Antalium AVM’de açtı. Üçüncü mağazayı ise önümüzdeki aralık ayında Ataköy Plus AVM’de açmaya hazırlanıyor. Ardından Antalya Terra City AVM ve Bodrum’da mağazalar açılacak. Derkon’un hedefi, ilk etapta 11 mağazalık bir zincir oluşturmak.Derkon Yönetim Kurulu Üyesi Daniel Behar, planlanan bu mağazaları kendilerinin açacağını, ancak büyük mağazalara corner ve 5 yıldızlı prestijli otellerdeki multibrand mağazalara toptan satış yapacaklarını belirtiyor. Nitekim bu konuda Beymen, Edwards, Four Seasons ve Bodrum Maça Kızı Oteli’yle anlaşma imzalanmış.
Vilebrequin ürünlerinin en önemli özelliği, özel baskıları ve farklı tasarlanmış desenleri. Pamuk hissi veren özel naylon kumaştan üretilmeleri nedeniyle renkler ve desenler yıllarca solmuyor.
Lovable aylık ciro potansiyeli 30 bin tl 1920’li yıllarda İtalya’da piyasaya çıkan Lovable, dünyanın önde gelen iç giyim markaları arasında yer alıyor. Markanın İtalya’da yaklaşık 150 mağazası var. Diğer 50 mağaza ise 10 ülkeye dağılmış durumda.
Lovable’nin sahibi Lba Apparel Group’la joint venture (ortak girişim) anlaşması yapan Safari Tekstil, bu markayı bir yıl önce Türkiye’ye getirdi. İlk mağazayı da Ankara’daki Gordion AVM’de açtı. Önümüzdeki yıl İstanbul, Ankara ve İzmir’de 5 mağaza birden açılması planlanıyor. Ancak asıl yatırım 2011’den sonra başlayacak. Safari Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ratip Veysi, 2015 yılına kadar 100 mağaza açmayı planladıklarını, bunların çoğunu da franchising sistemiyle hayata geçireceklerini söylüyor.
Lovable mağazalarının büyüklüğünün 50 ile 80 metrekare arasında olması gerekiyor. Yatırım bedeli ise yaklaşık 120 bin TL. Ratip Veysi, doğru lokasyonda açılan bir mağazanın ayda minimum 30 bin TL ciro yapacağını belirtiyor.
Bu arada, Safari Tekstil’in Fransız iç giyim markaları Simon Perelle ve Play Tex’i de Türkiye’ye getirmeye hazırlandığını belirtelim. Veysi, bu markaların ürünlerinin corner’larda satılacağını belirtiyor.

Yabancı Firmalara Nasıl Üretim Yaparsınız?
Fransız çocuk giyim markaları Z and Co ve Catamini’nin ürünleri bu firmaların Fransa’daki merkezlerinde tasarlandıktan sonra çeşitli ülkelere sipariş veriliyor. Bu ülkeler arasında Türkiye de var. Kenneth Cole ise Türkiye’de şu anda jean pantolonların bazı modellerini ürettiriyor. Bu firmaya üretim yapmak isteyenlerin Park Bravo Group’la veya şirketin Amerika’daki merkeziyle temasa geçmeleri gerekiyor.Üretiminin tamamını Belçika’da yapan Kipling’in bir başka ülkede üretim yaptırma planı şimdilik yok. Vilebrequin mayolarının tasarımı Fransa’da, üretimi İtalya’da yapılıyor. Hazır giyim ürünleri ise Fransa, İtalya, Bulgaristan ve Tunus’ta üretiliyor. Ancak Avrupa ülkelerinde maliyetlerin yüksek olması nedeniyle önümüzdeki dönemde bu firmalardan da Türkiye’ye sipariş gelmesi bekleniyor.
Napapijri’nin sahibi olan VF International’ın Türkiye’de kendi alım ofisi var. 32 ülkede üretim yaptıran firma, Türkiye’den daha çok pamuklu ürünler alıyor. Jack & Jones’un sahibi Bestseller’in de Türkiye’de kendisine ait alım ofisi bulunuyor. Üreticilerin bu ofislerle diyaloga geçmeleri gerekiyor.
Austin Reed, üretimini Uzakdoğu ülkeleri, İtalya ve Türkiye’de gerçekleştiriyor. Türkiye ve komşu ülkelerde üretim hakkını da Bilsar Tekstil’e ait. İngiliz şirkete gömlekten takım elbise ve monta kadar birçok hazır giyim ürününü bu firma tedarik ediyor. Austin Reed’e üretim yapmak isteyenlerin Bilsar Tekstil’le temasa geçmeleri gerekiyor.Hummel, pamuklu ürünlerin neredeyse tamamını Türkiye’de ürettiriyor. Buradaki üretimini Konteks Tekstil organize ediyor. Ürünlerinde daha çok teknolojik kumaş kullanıldığından bu firmaya üretim yapacak hazır giyimcilerin teknolojik altyapıya sahip olmaları gerekiyor. Bu firmaların üretici seçerken en önemli kriterleri kaliteli üretim ve uygun fiyat. Aradıkları bir başka özellik de hızlı teslimat.
“Yatırımcıya Destek Veriyorlar”
Uluslararası markaların Türkiye pazarına ilgisi giderek artıyor. Bunun en önemli nedeni, alışveriş merkezi sayısındaki artış. Bir diğer neden de siyasi ve ekonomik istikrar. Ancak bu markaların çoğu özellikle büyük şehirlerde perakende yatırımlarını kendileri yapıyor. Tabii franchise verenler de var. Hatta bu markalar çevre ülkelere de Türkiye üzerinden yayılıyorlar.
Franchise veren markalar, yatırımcıya dekorasyon ve tanıtım giderleri gibi birçok konuda destek veriyor. Ancak mağaza açmadan önce, yatırımcılar ilgili markanın ürün gamının bölgeleriyle uyumlu olup olmadığına dikkat etmeli. Eleman eğitimlerine mutlaka katılmalılar. Lokasyon olarak doğru yerde açılan mağazalar karlı gibi gözüküyor.
Türkiye’ye gelmesi beklenen markalar
  • Dsqvared – İtalya – Blucin
  • Moncler – Fransa – Spor giyim
  • Sacs – ABD – Departman store
  • Zippy – Portekiz – Çocuk ürünleri
  • Sport Zone – Portekiz – Spor giyim
  • Cortefiel – İspanya – Kadın, erkek giyim
  • El Corte Ingles – İspanya – Departman store
  • Hollister – ABD – Kadın, erkek giyim
  • Lanvin – Fransa – Kadın, erkek giyim
  • 7 For All Mankind – İtalya – Blucin
  • Oviesse – İtalya – Kadın, erkek, çocuk giyim
  • Coin – İtalya – Departman store
  • Baby Shop – İngiltere – Çocuk giyim
  • Gerry Weber – Almanya – Kadın giyim
  • New Look – İngiltere – Kadın, erkek, çocuk giyim

Kaynak: Para Dergisi


Yemliha Toker
Profesyonel SEO Uzmanı ve E-ticaret uzmanıyım. https://yemlihatoker.com web adresim aracılığı ile SEO hakkında yanlış bilinen gerçekleri bildirmek ve SEO'yu öğrenmek isteyen herkese yardımcı olmaya çalışıyorum.