Sahur Sofrası Nasıl Olmalı?
Uzmanların her sene uyarılarda bulunmak için haberlere çıktığı bu Ramazan ayının ilk günlerinde mevsim sıcaklarının ağırlaşmaya başlamasıyla birlikte daha dikkatli olunması gerektiğinin altını çokça çizmektedirler. 30 gün süren ve bu sürenin hepsini oruçlu olarak geçirmek Müslüman Alemi için önemlilik derecesi yüksek olan bu Mübarek aylarda elimizden geldiğince beslenme konusunda kış mevsimine göre bilinçli beslenmeye özen göstermeliyiz.
Öncelik olarak oruç tutulan günü normal bir günmüş gibi görerek iftar ile sahur arasına bir öğün daha eklemek suretiyle günü üç öğünle tamamlamalıyız. Sahura kalkılmadan tutulan oruç açlık süresini daha fazla uzatacağından dolayı fazla süren açlık durumlarında kan şekeri ve vücut metabolizması yüksek derecede etkileneceğinden bir takım rahatsızlıklara sebep olabilme ihtimali göz önünde bulundurulacağından tavsiye edilmemektedir.
Sahura kalkmak demek sonrasında yeniden yemek yenildikten sonra uyku haline dönmek demektir bir bakıma. Bu açıdan düşünüldüğünde sahur yemeğiniz az yağlı ve baharatlı hamur işlerinden arınmış sağlıklı bir menü olmalı. Genel olarak uzmanların tavsiye ettiği ve yine bütçeyi de fazla sarsmayacak olan kahvaltı tercih edilmelidir. Kahvaltı menünüzde mutlaka süt ve süt ürünlerine yer verilmeli ayrıca protein açısından zengin olan yumurtayı haşlanmış olarak yemek uzun süre vücuda tokluk hissi vereceğinden dolayı tavsiye edilmektedir. Yine vücudun su ve tuz ihtiyacını karşılamak için tuzlu ayran tercih edilmeli bunu her öğünde tüketmeyi alışkanlık haline getirilmelidir.