Genel anlamda teknolojik gelişimlerin baş göstermesi; teknoloji ile iş birliği içerisinde sürdürülen pek çok faaliyet kolunda da ileri düzeyde bir gelişim meydana getirdi. İnternet kavramının yaşantımızda yer edinmesi ile birlikte E-Ticaret sistemi başlı başına bir sektör olarak ilerleme kaydetti. Oldukça geniş kitlelere erişim sağlayan bu sistem;
bazı ülkelerde temel sektörlerden biri haline gelmeyi başardı. Global ekonomide seyreden durgunluğa karşın E-Ticaret sektörü yükseliş grafiğine ivme katarak gelişim göstermeye devam ediyor.
E-Ticaret sektörünün lokal ya da global anlamda gelişim gösterebilmesine etkide bulunan pek çok etmen bulunmakta. Bu etmenlere verilebilecek ilk örnek mevcut nüfus yoğunluğudur. Lojistik anlamında gelinen ilerleme, internet kullanımının niceliği ve kullanılan ödeme sistemlerinin çeşitliliği de E-Ticaret için oldukça önemli noktalardır. Bu anlamda Türkiye E-Ticaret sektörü için oldukça verimli bir lokalizasyondur.
Nüfus yoğunluğunun önemli bir bölümünü genç nüfusun oluşturmakta olduğu ülkemizde; gelişim gösterenteknolojilere adapte olabilme süreçleri oldukça kısa zaman dilimlerinde tamamlanmaktadır. Ülkemiz; 20 milyoninternet abonesi, 53 milyon internet kullanıcısı ile Avrupa’nın 6. İnternet nüfuslu ülkesi. Ayrıca E-Ticaret için temel noktalardan biri olan bankacılık ve lojistik gibi işlemler açısından gelişmiş bir seviyeyi temsil etmekte olan Türkiye; bu anlamda pek çok ülkeden bir adım öne çıkmaktadır. Örneğin Romanya ve Polonya gibi ülkelerde kredi kartı kullanımı güvenli bulunmadığından ötürü yaygınlıkla kullanılmıyor. Bu durum E-Ticaret sistemleri için altyapısal bir sorun meydana getirmekte.
E-Ticaret kavramı ülkemiz açısından olduğu kadar global anlamda da hızla gelişim göstermiş olan bir sektör olsa da henüz yayılım göstermiş olan yeni bir olgudur. Bu kavramın içerisinde yer almakta olan farklı tanımlamalar yer almasından dolayı sektörsel hacmin hesaplanabilmesi açısından bazı zorluklar ile karşılaşılabilinmektedir.
2013 senesinde TÜBİSAD tarafından açıklanan raporda E-Ticaret sektörünün hacmi; 14.0 milyar TL olarak hesaplanmıştır. E-Ticaret sistemi ülkemizde 2009 senesinde aşmış olduğu 10 milyar TL barajı ile ivme kazanmaya başlamıştır. Sektörle alakalı olarak elde edilmekte olan veriler; Türkiye’nin tek resmi E-Ticaret verisi olan BKM ( Bankalararası
Kart Merkezi) tarafından temin edilmektedir.