Özgür Bilgi Kanalı

burun estetiği

Pek çok cerrah estetik ameliyat olmayı uzun süredir planlayan bazı hastaların ellerinde ünlü kişilerin resimleri ile geldiklerini söylüyor. Son zamanlarda internet veya basın organlarında bilimsel olmayan, kanıtlanmamış, altında kimsenin imzasının bulunmadığı girişimler ile kafasını karıştıran hasta sayısı ise gün geçtikçe artmaktadır.

Oysa estetik cerrahi ameliyatları her hasta için ayrı planlama gerektiren, ancak tecrübeli ellerde başarının kaçınılmaz olduğu, gerçek beklentilerin ötesine geçilmemesi uygun girişimlerdir. Toplumumuzda özellikle son yıllarda yaygınlaşmasına rağmen Estetik ve Plastik Cerrahi girişimleri ile ilgili bilgi düzeyi yine de istenilen düzeyde değil. Hastaların ameliyatlarını gerçekleştirecek uzman hekim tarafından karşılıklı güven esasında bilgilendirilmeleri önem taşımaktadır.

Operasyon ister burun ameliyatı ister göğüs estetiği olsun olabilecek komplikasyonların görülme şansını en aza indirmede hekimin tecrübesi ile ameliyatın yapılacağı tam teşekküllü bir ortamın yanında hastanın da uyması gereken bazı kuralların olduğunu bilmesi büyük bir etkendir. Hastalar mutlaka gerçekçi bir beklenti içinde olmalıdırlar. Olumlu ya da olumsuz tüm sonuçlar konusunda bilgilendirilmelidirler. Aynı süreç saç ekimi gibi görece basit operasyonlarda bile geçerlidir.

Burun Estetiği İyileşme Süresi Ne Kadardır?

Her ne kadar ünlülere benzeme motivasyonuyla yapılması Burun estetiği uygulaması yapılan hastalarda iyileşme süresi operasyonun boyutuna göre değişmekle birlikte hastalar genellikle 4-6 saat içerisinde ayağa kalkarak dolaşmaya, 6 saat sonra bulantı ve kusma yok ise yemek yemeye başlayabilir. Hastalar bazı durumlarda aynı gün taburcu edilirken bazen de 1 gece müşahede (gözlem) altında tutulduktan sonra ertesi gün taburcu edilir.

Ameliyat bitiminde genellikle buruna tamponlar yerleştirilir. Bu tamponlar 1-2 gün sonra, burun sırtına yerleştirilen kalıp ise ameliyattan yaklaşık olarak 1 hafta sonra çıkartılır. Ameliyat sonrasında hastalar herhangi bir komplikasyonun gerçekleşmemesi durumunda genellikle 1 hafta ile 10 gün arası bir süre içerisinde iş yaşantısına geri dönebilir. Operasyon sonrası şişlik ve morlukların oluşması normaldir ve zamanla hafifleyerek 1 hafta-10 gün içerisinde makyajla kapatılacak düzeye kadar azalır. Ameliyatın üzerinden 1 ay geçtikten sonra oluşan ödemin %75-80’lik kısmı yok olur. Hedeflenen şekil ve tam iyileşmeye ise ameliyattan bir yıl sonra ulaşılır. Bu süreç içerisinde burun bölgesinde sabahları oluşan ve ilerleyen saatlerde kaybolan ödem sorunu görülmesi normaldir.


Yemliha Toker

Yemliha Toker

Profesyonel SEO Uzmanı ve E-ticaret uzmanıyım. https://yemlihatoker.com web adresim aracılığı ile SEO hakkında yanlış bilinen gerçekleri bildirmek ve SEO'yu öğrenmek isteyen herkese yardımcı olmaya çalışıyorum.