Tüm işlemlerin internet üzerinden gerçekleştiği dijital ajans pazarlama faaliyetlerinin dijital mecralarda gerçekleşmesini sağlar. Mobil uygulama geliştirme, web tasarım, arama motoru reklamları, arama motoru optimizasyonu, sosyal medya reklamları, sosyal medya yönetimi, içerik stratejisi oluşturma, pazarlama için ayrılan bütçelerin yönetimi gibi konuların her biri dijital ajansın hizmet alanına girer. Hizmet alanı oldukça geniş olan bu ajanslar ilk olarak hedef kitlesini ve çalışacakları şirket ile iş modelini doğru bir şekilde analiz ederler. Hedef kitlenin hangi mecrada ve hangi saatlerde vakit geçirdiği incelenir. Elde edilen verilere göre dijital pazarlama stratejisi oluşturulur.
En doğru planlamaya göre uygulamaya başlayan ajanslar firmaya ait bütçeyi verimli şekilde yönetir. Sosyal medya reklamları ya da internet reklamlarının dönüşüm oranları takip edilir. Burada asıl amaç satışları yükseltici etkinin olmasıdır. Site içi ziyaretçi ve marka bilinirliğini artması da diğer amaçlar arasında yer alır. İstenilen verimliliği alabilmek için dijital ajans seçiminde biraz daha dikkatli davranmak gerekir. Bu tür seçimlerde önce ajans ile ön görüşme yapılır, pazarlama için yol haritası çıkarılır ve işletmeye özel teklifler sunulur.
Dijital Ajans Nasıl Seçilir?
Kısa ve uzun vadede avantajlı çıkmak adına dijital ajans seçimlerinde dikkatli olmak gerekir. Google Partners iş ortağı sertifikasının bulunması, büyük firmalara hizmet verilmiş olması, ücretsiz bilgi ve analiz desteği sunması, kurum referansları, başarı hikayeleri, yapılmış projeler ve sonuçları, hedefe uygun çözüm sunulması gibi özellikler dijital ajansların seçilme nedenleri arasında yer alır. Yanlış karar vermek zaman ve maliyet kaybına neden olabileceğinden dikkatli davranmak önemlidir. Pazarlama bütçesinin en verimli şekilde kullanılması ve ajansın buna ilişkin ekstra çalışmalar yapması tüm sürecin başarıyla sonuçlanmasına destek olacak, memnuniyeti artıracaktır.