Email Checklist


Email Checklist
  1. Gönderici adına ve gönderen e-postasına dikkat edin. Alıcınız e-postasını kontrol ettiğinde, e-postayı kimin gönderdiğini görmek için “gönderen”alanına bakar. Bu alandaki bilgiler, e-postanızı açıp açmayacağına veya “sil” i tıklayıp devam edip etmeyeceğine karar vermesine yardımcı olur. “Yanıtla” e-posta adresinizin geçerli olduğundan ve düzenli olarak kontrol edildiğinden emin olun.
  2. Konu satırında alıcıyı ikna edecek bir mesaja yer verin. E-posta alıcılarının Y35’i yalnızca konu satırına göre bir e-posta İletisini açıp açmamaya karar verir. Bu nedenle, gönderdiğiniz her iletinin konusunu dikkatlice oluşturmalısınız. Konu satırını alıcınızın adıyla özelleştirmeyi de deneyebilirsiniz. Çoğu e-posta servis sağlayıcısı bunu yapmayı oldukça basit hale getirdi ancak liste verilerinizi dikkatlice tutarak isim hatası yaşanması ihtimalini ortadan kaldırmalısınız.
  3. Alıcı kitlenize uygun bir giriş yapın. E-postanıza her zaman gerekli olmasa da bir açılış selamlaması ekleyebilirsiniz. “Selamlar” ya da “Herkese merhaba” benzeri bir şey sizin için işe yarayabilir. Selamlama seçiminin e-postanın gönderileceği kitleye uygun olduğundan emin olmalısınız.
  4. Kısa ve kolay okunabilir bir ana içerik oluşturun. E-postanızın gövde metnini uzatmaktan kaçının. Kısa paragraflar, alt başlıklar ve madde işaretleri kullanarak içeriği görsel olarak çekici ve kolayca okunabilir hale getirin. Bol miktarda beyaz alan içeren temiz ve minimal bir e-posta şablonu kullanın. E-postanızda grafikler kullanıyorsanız, her görüntünün alakalı ve doğru boyutta olduğundan emin olun. Görselleriniz e-postanızın içeriğini tamamlamalıdır ve onu olumsuz etkilememelidir.
  5. Güçlü bir eylem çağrısı yapın. Mesajınızı okuduktan sonra alıcılarınız bundan sonra ne yapacaklarını tam olarak bilmelidir. Bu, her e-postaya güçlü ve net bir eylem çağrısı eklemeniz gerektiği anlamına gelir. Detaylı bilgi için sizi için aramasını, en son içeriğinizi okumak için bir bağlantıya tıklamasını veya yaklaşan çevrimiçi etkinliğe kaydolması için tıklamasını isteyin. Bir sonraki adımı kaçırmasını imkansız hale getirmek sizin işinizdir.
  6. Mobil uyumluluğunu kontrol edin. Okuyucularınızın, e-postalarınızı telefonlarından ve tabletlerinden okuyabilmeleri ve bunlara göre işlem yapabilmeleri gerekir.

E-postanızı mobil uyumlu hale getirmek için:

– Tasarımınızı 320×550 piksel genişliğinde tek sütunlu bir formatta tutun.

– Görüntülerin doğru boyutlandırıldığından ve doğru şekilde oluşturulduğundan emin olun.

– Tüm bağlantıları (ve özellikle en önemli harekete geçirici mesaj bağlantınızı) geniş ve kolayca dokunulabilir yapın.

– Okuyucuların her birine dokunmasını kolaylaştırmak için butonları birbirinden uzak konumlandırın.

– E-postanızın gövde metnini en az 14 punto yazı tipine ayarlayın.

  1. E-postanızı bir spam denetleyicisi aracılığıyla gönderin. Birçok e-posta hizmet sağlayıcısı, editörlerinde bir spam denetleyicisi içerir. E-postanızı oluşturduktan sonra, e-postanızın spam olarak işaretlenmesine neden olacak çok fazla kelime veya kelime öbeği eklemediğinizden emin olmak için spam denetleyicisinde test edin.
  2. Mutlaka öncesinde test maili gönderin. Hemen hemen tüm e-posta servis sağlayıcıları, e-posta mesajınızın test sürümünü kendinize göndermenin basit bir yolunu sunar. Gerekirse kendinize birden fazla test maili gönderin.

Test e-postanıza baktığınızda:

– Küçük hataları yakalamak için konudan imzaya kadar her satırı kontrol edin.

– “Gönderen” alanını ve “yanıtla” adresini inceleyin.

– E-postanın konu satırını inceleyin. Alıcınız, e-posta istemcisinde konu satırının tamamını okuyabilmelidir.

– Tüm resimlerin metninizi tamamladığını ve doğru şekilde oluşturulduğunu onaylayın.

– Tüm bağlantıların doğru çalıştığını ve doğru sitelere yönlendirdiğini doğrulayın.

– E-posta tasarımının masaüstü bilgisayarlarda, dizüstü bilgisayarlarda ve mobil cihazlarda

iyi göründüğünü iki kez kontrol edin.