Özgür Bilgi Kanalı

hepsifly

Hepsifly.com’dan Nasıl uçak bilet satın alabilirim?

Aşağıdaki adımları takip ederek biletinizi kolaylıkla satın alabilirsiniz:

Öncelikle uçmak istediğiniz destinasyon, uçuş tarihi ve kişi sayısı gibi bilgileri girerek seferleri aratın. Uçuşunuzu tek yön olarak aratabileceğiniz gibi, “Dönüş ekle” butonuna tıklayarak gidiş-dönüş olarak da görüntüleyebilirsiniz. Bu aşamada istediğiniz uçuş sınıfını (Ekonomi, Business) ve seyahat edecek kişi sayısını seçebilirsiniz. “Uçuş ara” butonuna tıkladıktan sonra seçmiş olduğunuz kriterlere uygun uçuşlar listelenecektir.

Arama sonuç sayfasında farklı hava yollarının seferlerini tek bir ekran üzerinden inceleyebilir, ihtiyacınıza uygun uçuşları daha rahat görüntülemek amacıyla, hem gidiş hem de varsa dönüş uçuşunuz için filtreleme ve sıralama seçeneklerini kullanabilirsiniz.

Dilediğiniz uçuşları “Seç” butonuna basıp seçtikten sonra, kontrolünüz için seferlerin toplam ücretini ve ilgili diğer bilgileri ekranda göreceksiniz. Ardından “Sonraki adıma geç” butonuna tıklayıp devam edebilirsiniz.

Gelecek ekranda önce iletişim bilgilerinizi doldurmalısınız. Eğer fatura istiyorsanız “fatura istiyorum” kutucuğunu işaretleyerek bireysel veya kurumsal fatura talebinizi iletebilirsiniz.

Bir sonraki aşamada uçuşu gerçekleştirecek kişilerin bilgilerini girmeniz gerekmektedir. Uçağınıza binerken herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına bu bilgileri dikkatli bir şekilde girmenizi tavsiye ederiz.

Yolcu bilgilerini de girip “Devam et” butonuna tıkladığınızda ödeme aşamasına gelmiş olacaksınız. Kredi kartı veya banka kartı bilgilerinizi girerek ödemenizi yapabilirsiniz. Tercihinizi yapıp, ön bilgilendirme ve uzak mesafeli satış sözleşmesini de onayladıktan sonra satın alma işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Satın almış olduğunuz biletinize Hepsifly sayfasına üye girişi yaptıktan sonra sağ üst köşedeki “Biletlerim” sayfasından bilet detaylarınıza ulaşabilirsiniz.

Uçuş öncesi uçuş durumunuzu ilgili havayolu firmasından kontrol etmenizi öneririz. Bazı havayolları uçuş iptali gerçekleşmesi halinde SMS ve e-posta gönderimi sağlamaktadır. Bu sebeple iletişim bilgilerinizi doğru bildirdiğinizden emin olmalısınız.

Promosyonlu bilet nedir?

Promosyonlu bilet, fiyat olarak standart biletlere göre daha ucuz olan biletlerdir. Satın almış olduğunuz bilet promosyon bilet ise biletiniz üzerinde iptal, iade ya da değişiklik işlemi yapılamaz.

Çocuklar için bilet almalı mıyım?

Uçak biletlerinde her bir yolcu için ayrı bilet satın alınmalıdır. 0-11 yaş arası çocuklar için “çocuk” yolcu tipini seçerek bilet satın alabilirsiniz.

PNR kodu nedir, ne işe yarar?

PNR(Passenger Name Record) kodu, Yolcu İsim Kaydı’nın kısaltmasıdır. Daha çok rezervasyon numarası olarak bilinir. İnternetten bir bilet rezerve ettiğinizde ya da satın aldığınızda size verilir, rakamlar ve harflerden oluşur.
Bu numara ile havaalanlarında biletinizin çıktısını alabilir, değiştirme ve iptal işlemlerinizi yapabilirsiniz.
PNR kodu internetten bilet aldığınızda SMS ve/veya E-Posta yoluyla size gönderilir. Basılı bilet aldığınızda ise zaten biletin üzerinde kod bilgisi yer alır.
Biletinizin kaybolması durumunda bu numara ile yenisini alabilirsiniz.
Biletinizi alırken kişisel bilgileriniz ve cep telefonunuzu doğru kaydettiğinizden emin olmalısınız.

Havaalanında nasıl check-in yapabilirim?

Havaalanında check-in yapmak için;
kimliğiniz ya da pasaportunuzun kesinlikle yanınızda olmalıdır.
• İlk önce uçuş yapacağınız havayolu şirketinizin bankolarını bulmanız ve sıraya girmeniz gerekmektedir.
• Sıra size geldiğinde resimli kimliğiniz ya da pasaportunuzu görevliye verip gideceğiniz yeri ve uçuş saatini söylemelisiniz.
• Eğer bagajınız varsa görevli tarafından tartılır ve ağırlığının havayolu kurallarına uygun olup olmadığı kontrol edilir.
• Sadece el bagajınızla seyahat ediyorsanız görevlilere bilgi vermeli ve el bagajınızı göstermelisiniz.
• Görevli biniş kartınızı bastıracak, ardından eğer varsa bagaj etiketinizi biniş kartınıza yapıştırıp size teslim edecektir. Böylece check-in işleminiz tamamlanacaktır.

Online check-in nedir? Nasıl yapabilirim?

Online check-in havalimanına gelmeden check-in işleminin herhangi mobil bir cihaz veya bir bilgisayar ile internet üzerinden check-in işleminin yapılmasıdır.

Online check-in işlemi sizi havaalanlarında kuyrukta beklemekten kurtaran bir uygulamadır. Havayolu firmalarının tamamına yakını bu hizmeti vermektedir. Çoğunluğu online check-in için bir ücret talep etmezken, bazı şirketlerde bir miktar check-in bedeli alınabilmektedir.

Online check-in yapmadan önce biletinizi satın almış olmalısınız. Online check-in hizmetleri havayolu firmaları arasında değişmekle birlikte genellikle uçuşunuza 24 ile 72 saat kala başlamaktadır ve uçuşa 45 ile 60 dakika kalana kadar yapılabilmektedir.

Online check-in yapmak için biletinizi aldığınız havayolunun websitesini ziyaret edip “online check-in” sekmelerini / yönergelerini takip etmelisiniz. Genelde online check-in işlemi için PNR kodunuzu (rezervasyon numarası) ve ad-soyad bilgilerinizi girmeniz beklenmektedir. Eğer havayolu firmanız koltuk seçimine de izin veriyorsa koltuğunuzu seçip işleminizi check-in işlemini tamamlayabilirsiniz. Bazı şirketler için yemek seçimi, ek bagaj hakkı gibi işlemlerinizi de bu aşamada tamamlayabilirsiniz.

Online check-in gerçekleştirdikten sonra havayolunuz size bazı uçuşlarda biniş kartı oluşturma opsiyonu da sunabilir. Biniş kartınızı oluşturduğunuz durumda, e-mail ve/veya SMS ile gelen barkodu güvenlik geçişlerinde uçuş biniş kartı olarak kullanabilirsiniz. Dilerseniz havalimanında bankolarda veya terminallerde bulunabilen havayolu kiosk cihazlarında biniş kartınızı da bastırabilirsiniz.

Online check-in yapmış yolcular biniş kartlarını da oluşturmuş olmaları durumunda sadece kabin bagajları ile uçabilirler. Kabin bagajı dışında bagaj teslimi yapılacak ise check-in yapılmış ve biniş kartı oluşturulmuş olsa dahi kontuara gidilmesi zorunludur.

Satın aldığım uçak biletini iptal edebilir miyim?

İptal işlemi yapılabilmesi için Hava yolu firmaları tarafından belirlenen kurallara uygunluğu kontrol edilmesi gerekir. İptal talebinizin değerlendirilmesi ve şartları sağlıyorsa iptalinin yapılması için 0850 252 40 01 numaralı hattan müşteri hizmetlimize ulaşarak destek alabilirsiniz.
Bilet iptaliniz yapıldıktan sonra para iadeniz bileti aldığınız kredi kartınıza hemen yapılır. Ödemeninin kartınıza yansıması bankalara göre 2-8 iş günü arasında değişebilir. Biletinizi taksitle aldıysanız, bankanız ödemeyi kartınıza yine taksitle yapabilir.
Aynı gün sonu içerisinde yapılan satış ve iptal işlemlerinde ise bankalar tutarı limitinize ekledikleri için hesabınızda çekim ve iade işlemi göremeyebilirsiniz.

Vizem olmadan vize isteyen bir ülkeye bilet alabilir miyim?

Ulaşım araçları içerisinde en konforlu alternatiflerinden bir tanesi uçaklardır. Çok hızlı bir şekilde ulaşım sağladığı için vaktin büyük bir çoğunluğu yolda geçmez. Böylece ulaşıma ayıracağınız saatleri gittiğiniz yeri gezmek için ya da işlerinizi daha erken halletmek için kullanabilirsiniz. Çoğu ilde havalimanı bulunduğu için de hava yolu ulaşımını tercih etmek ve bu ulaşımın sağladığı konfordan yararlanmak oldukça mümkündür. Yurt içi ve yurt dışı seyahatlerinizde hava yolu ulaşımını daha rahat kullanmak, daha ucuz uçak bileti almak, uçak bileti alırken dikkat edilmesi gerekenler, uçak yolculuğu öncesi ve esnasında yapılması gerekenler ve uçak yolculuğunu daha keyifli hale getirmek için bahsedeceğimiz tavsiyelerden yararlanabilir, yolculuğunuzu daha verimli bir hale getirebilirsiniz.

Uçak Bileti Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Uçuş Tarihlerinden Emin Olun!

Uçak bileti alırken en çok yapılan hatalardan birisi uçuş tarihlerinde yapılan yanlışlıklardır. Yanlış tarihli bilet alımı en çok online bilet alımlarında yaşanır. Farklı bir tarihe uçak bileti alıp mağdur olmak istemiyorsanız online bilet alırken seçtiğiniz tarihe ve biletinizi onaylamadan önce biletinizin hangi tarihe kesildiğine dikkat etmelisiniz.

Yurt Dışı Uçuşlarında Vize Politikasına Dikkat!

Yurt dışına bir seyahat planlıyorsanız gideceğiniz ülkenin vize politikasına dikkat etmelisiniz. Daha önce gittiğiniz bir ülkeye vizesiz seyahat ettiyseniz ve aynı lokasyona seyahat planlıyorsanız mutlaka vize kontrolü yapmalısınız. Ülkelerin vize politikalarının değişkenlik gösterebileceğini göz önünde bulundurarak bilet aldığınızda herhangi bir mağduriyet yaşama ihtimalinizi de düşürmüş olursunuz.

Rezervasyon Yaparken İstenilen Bilgileri Doğru Girin!

Uçak biletinizi alma esnasında ad, soyad, E-posta, doğum tarihi gibi temel bilgilerinizi girmeniz istenir. Aslında oldukça kolay bilgiler olmasına rağmen bazen dalgınlık, harflere yanlış basma gibi sorunlar yüzünden ne yazık ki pek çok kişi havalimanında sorun yaşar. Bilgilerinizi eksiksiz girdiğinizden emin olmalısınız. Özellikle yurt dışı uçuşlarınızda isim ve soy isim bilgilerinizi tıpkı pasaport üzerinde yazdığı şekilde girmeniz herhangi bir sorun yaşamanızın önüne geçecektir. Pasaport üzerinde isim ve soy isimlerde Türkçe karakterlerin kullanılmadığını unutmayın!

Doğru Havalimanı Seçmek

Uçak biletinizi alırken doğru havalimanını seçtiğinizden emin olmalısınız. Yurt içinde İstanbul hariç diğer illerde tek havalimanı olduğu için İstanbul havalimanı seçimine dikkat edebilirsiniz. Yurt dışı uçuşlarınızda ise gideceğiniz kente en yakın havalimanını araştırıp ona göre bir seçim yaparsanız havalimanına indikten sonra ulaşmak istediğiniz kente saatler süren yolculuklar yapmak zorunda kalmazsınız.

Güvenilir Sitelerden Bilet Almak

Online bilet alırken bilet aldığınız sitenin güvenilir ve bilindik bir sitesi olması çok önemlidir. Aksi halde siz bilet aldığınızı düşünürken aslında bilet almamış olduğunuz gerçeği ile havalimanında yüzleşmek zorunda kalabilirsiniz.

Uygun Uçak Bileti Nasıl Alınır?

Seyahatlerinde sıklıkla hava yolunu tercih edenler ucuz uçak bileti bulma konusunda oldukça deneyimliler. Uçak bileti alırken bazı hususlara dikkat edersiniz siz de uçak biletinizi daha uyguna alma fırsatına sahip olabilirsiniz.

1. Seyahat Tarihlerinizi Esnetin

Daha uygun fiyata seyahat etmek istiyorsanız o halde tatil planı yaparken esnek olmaya özen göstermelisiniz. Ülkemizde en çok seyahatin olduğu resmi tatiller, bayramlar, haziran – ağustos ayları gibi dönemlerde uçak biletleri diğer zamanlara göre çok daha yüksek fiyatlıdır. Eğer sizin tatil zamanlarınızı esnek tutma gibi bir alternatifiniz varsa, insanların en çok seyahat ettiği dönemleri değil bu dönemler haricindeki tarihleri değerlendirebilirsiniz. Yurt dışına tatile çıkmak istiyorsanız mutlaka aklınızdaki ülkede ısrarcı olmamanız da uygun bilet konusunda size yardımcı olacaktır. Mesela siz Amsterdam’a gitmek isterken Budapeşte’ye çok uygun fiyatlı bir gidiş dönüş bileti bulduysanız bu fırsatı değerlendirebilirsiniz. Esnek olmanız demek uçak yolculuklarında herkesten daha uygun fiyata uçmanız demektir.

2. Biletinizi Erken Alın

Seyahat edeceğiniz tarih belli olduğu andan itibaren uçmak biletlerini incelemeye almalısınız. Eğer son dakika bir yolculuk yapmayacaksınız gideceğiniz tarihten önce bilet fiyatlarını karşılaştırmak en uygun fiyatlı biletinizi bulmanıza yardımcı olacaktır.

3. Uçuş Zamanlarını Kontrol Edin

Gideceğiniz tarihe uçak bileti bakarken aynı gün gece ve sabah erken uçuşlarına mutlaka bakmalısınız. Eğer o zaman dilimlerinde havalimanından gideceğiniz yere rahat ulaşabileceğinizi düşünüyorsanız sabah erken ya da gece saatlerdeki uçuşları tercih ederek biletinizi oldukça uygun bir fiyata alabilirsiniz.

4. Farklı Lokasyonları Göz Önünde Bulundurun

Yurt dışı uçuşlarında gideceğiniz lokasyona uçak bilet fiyatları yüksekse o bölgeye en yakın havalimanına yapılan uçuşların bilet fiyatlarına bakabilirsiniz. Örneğin; İstanbul’da Avrupa yakasında bir işiniz varsa ama Sabiha Gökçen Havalimanına biletler daha uygunsa uçak biletinizi Sabiha Gökçen’e alabilirsiniz. Aynı işlemi biraz araştırma ile yurt dışı uçuşlarında da yapabilir böylece çok daha uygun uçak bileti alarak seyahat edebilirsiniz.

Uçuş Öncesi Yapılması Gerekenler

Uçuş öncesinde bazı hususlara dikkat ederek sorunsuz bir uçak yolculuğu yapmanız mümkün. Uçağınızın olduğu gün havalimanına 1,5 saat öncesinde gitmelisiniz. Eğer biletinizi internet üzerinden aldıysanız cep telefonunuza uçuş bilgileriniz mesaj olarak gelecektir. Havalimanına gittiğinizde biletinizi aldığınız firmanın kontuarına gidip mesajı ve kimlik kartınızı orada bulunan görevliye göstererek Check-in işleminizi yapmalısınız. Bagajınızı teslim ettikten sonra havalimanındaki ekranlarda bineceğiniz uçağın hangi kapıdan alım yapacağına bakıp kapıya gitmelisiniz. Böylece uçak yolcu almaya başladığında vaktinde uçağa binmeyi garantilemiş olursunuz.

Uçakta Yapılması Gerekenler

Uçağa bindiğinizde koridorda bekleme yapmadan biletinizde yazan koltuğa doğru seri bir şekilde ilerlemeniz gerekir. Eğer koltuğunuzu bulmaktan endişe ediyorsanız uçağa girdiğinizde sizi karşılayan host ya da hosteslerden koltuğunuzu göstermesini rica edebilirsiniz. Memnuniyetle size yardımcı olacaklardır. Eğer yanınızda el bagajınız varsa, koltuğunuzun üzerindeki bölmelere el bagajınızı düzgünce yerleştirip koltuğunuza oturmalısınız. Yolcuların alınması ve uçağın kapılarının kapanmasıyla birlikte artık uçuşa hazırsınız demektir. Hosteslerin uçuş öncesi anlattığı kural ve güvenlik önlemlerine mutlaka uymalısınız. Kemer ikaz ışıklarının yanması ile birlikte kemerinizi takmanız ve ışık sönene kadar kemeri açmamanız uçuş güvenliği açısından oldukça önemlidir. Kurallara uyarak daha güvenli bir yolculuk geçireceğinizi unutmamalısınız. Uçakta herhangi bir rahatsızlığınız ya da bir memnuniyetsizliğinizin olduğu durumlarda koltuğunuzun üzerinde yer alan çağırma butonuna basarak durumu host ya da hosteslere anlatmalısınız.

Uçak Yolculuğunu Daha Eğlenceli Bir Hale Getirmek

Uçak yolculuğunda sıkılıyorsanız ya da ilk kez uçakla seyahat ediyorsanız ve sıkılmaktan endişeliyseniz yolculuğunuzu daha keyifli bir hale getirmek sizin elinizde! Uçuş sürenizi göz önünde bulundurarak yanınıza okumaktan en keyif aldığınız dergi ya da kitaplardan alabilirsiniz. Bilgisayarınıza izlemek istediğiniz dizi ya da filmleri indirerek uçuş esnasında keyifli anlar yaşayabilirsiniz. Bilgisayarınızda yapılacak işleriniz varsa yolculuk bu işleri halletmek için müthiş bir fırsattır. Böylece uçakta olduğunuz zaman boyunca hem işlerinizi bitirmiş hem de zamanın nasıl geçtiğini anlamazsınız. Uçuş boyunca sıkılmamak için bu seçeneklerden size en uygun olanını seçerek keyifli bir yolculuk süresi geçirebilirsiniz.

Uçak bileti satın almak için tıklayınız: https://www.hepsifly.com/

Yurt içi popüler şehirler

https://www.hepsifly.com/istanbul

https://www.hepsifly.com/izmir

https://www.hepsifly.com/antalya

https://www.hepsifly.com/ankara

https://www.hepsifly.com/trabzon

https://www.hepsifly.com/adana

Yurt dışı popüler şehirler

https://www.hepsifly.com/londra

https://www.hepsifly.com/prag

https://www.hepsifly.com/amsterdam

https://www.hepsifly.com/belgrad

https://www.hepsifly.com/kiev

https://www.hepsifly.com/dubai

https://www.hepsifly.com/paris

https://www.hepsifly.com/baku


Yemliha Toker
Profesyonel SEO Uzmanı ve E-ticaret uzmanıyım. https://yemlihatoker.com web adresim aracılığı ile SEO hakkında yanlış bilinen gerçekleri bildirmek ve SEO'yu öğrenmek isteyen herkese yardımcı olmaya çalışıyorum.