Ramazan Süresince Sofralarda Olması Gerekenler

Ramazan süresince beslenme konusunda dikkatli olmak çok daha fazla önem taşıyor. Zira tüm gün besin tüketmeyip, iftar vakti yoğun bir şekilde besin tüketmek ve yanlış besinleri yoğun bir şekilde tüketmek vücutta ciddi sorunlara, anlık değişikliklere neden olabiliyor. Ya da sahur yaparken yanlış beslenmek tüm vücudun sorun yaşamasına sebep olabiliyor. Bu bağlamda Ramazan süresince daha doğru ve bilinçli bir şekilde beslenmeniz adına sizlere bazı önemli yiyeceklerin listesini hazırladık.

Ramazan Süresince Bu Besinleri Sofranızdan Ayırmayın

– Başta Omega-3 olmak üzere bir çok farklı açıdan faydası bulunan, vücudun genel dengesini düzenleyen ceviz tüm Ramazan süresince, özellikle sahurda mutlaka yarım avuç kadar tüketmeniz gereken en temel besin olmalıdır.
– İftarı sadece 1 adet yumurta ile açmanız ve 2-3 dakika sonra normal seyrinde yemeğinizi yemeniz vücudun sağlıklı bir şekilde ilk besini almasına ve sindirime hazır hale gelmesine yardımcı olacaktır.
– Sahurda yulafı asla eksik etmeyin. Yulaf, tüm gün hem tok tutma hem de vücudun daha dinç kalması konusunda sizlere gerçekten büyük katkı sağlayacaktır.
– Kalsiyum değerleri konusunda ön plânda olan yoğurt, vücudun her açıdan bir çok ihtiyacına cevap sunmaktadır. Bu nedenle başta sahurlar olmak üzere genelde yoğurdu en az yarım kâse kadar tüketmeye gayret göstermelisiniz.
– Demir, C vitamini ya da kalsiyum… Vücudun tüm gün ihtiyacı olan bir çok vitamini sizlere sunabilen brokoli sahurlarınızın vazgeçilmez besini olmalıdır. Kimi zaman sade tüketebilir, kimi zaman suyunu içerek sahur yapabilirsiniz.
Yukarıda ki temel besinlerin yanı sıra iftarlarda mutlak suretle sebze, sulu yemek asla ihmal edilmemeli. Her zaman doğrudan vücudu doyuran bakliyat ve benzeri ağır besinleri tüketmekten kaçınılmalıdır. Ayrıca her iftarda tatlı tüketme alışkanlığını ise bir kenara bırakmalısınız. Nitekim yoğun bir iftar yemeğinin üzerine birde ek olarak tatlı tüketmek vücudu ciddi anlamda yormakta ve ciddi sıkıntılara neden olabilmektedir.
Son olarak, tüm bu besinleri doğru tüketerek yapacağınız her iftarın sonrasında en az 30 dakika kadar hafif tempoda bir yürüyüş yapmanız, mümkünse koşu yapmanız sizlere vücudun daha dinç ve sindirim açısından daha rahat olması, fit kalması konusun da ciddi faydalar sunacaktır.


Yemliha Toker
Profesyonel SEO Uzmanı ve E-ticaret uzmanıyım. https://yemlihatoker.com web adresim aracılığı ile SEO hakkında yanlış bilinen gerçekleri bildirmek ve SEO'yu öğrenmek isteyen herkese yardımcı olmaya çalışıyorum.