Özgür Bilgi Kanalı

wordpress indir

WordPress, internet siteleri için hazırlanmış ücretsiz bir yazılımdır. Tamamen Türkçe olması ve kolay kullanımıyla ülkemizde ve tüm Dünya’da web siteleri tarafından çokça kullanılmaktadır. Başlangıçta blog siteleri için üretilen yazılım ile günümüzdeher türlüsite yapabilmek mümkündür. WordPress zaman içerisinde hızlı gelişimiyle diğer tüm yazılımları geride bırakmıştır. Ücretsiz olmasının yanı sıra açık kaynaklı olarak sunularak geliştiricilerin de bu yazılımı kullanması hedeflenmiştir.

Profesyonel, tecrübeli ve alanında uzman olan kişilere ekonomik fiyatlar ile wordpress sitenizi rahatlıkla yaptırabilirsiniz. SadeceON sizler için en kaliteli wordpress site kurma hizmetlerini bir araya getiriyor. WordPress site kurulumu dışında, tema tasarımı ve düzenleme gibi destek hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz. Siz de profesyonel şekilde SadeceON güvencesinde sitenizi yaptırmanın tadını çıkarın! Hem kaliteli hizmet hem de güvenli alışveriş için SadeceON’a gelin ve fırsatları kaçırmayın!

Kullanım, hız, geniş kullanıcı tecrübesi ve rahatlığına odaklanmış bir yayım yazılımı olup açık kaynak yazılımına katılan aktif bir toplulukla geliştirilmektedir.

WordPress, PHP dilini kullanır ve Mysql ile bağlantı kurar. Bu yazılımı internet sitelerinde kullanabilmek için PHP destekli hosting satın almak gereklidir.

5 dakikalık kolay kurulumu ve yüzbinlerce tema ve eklentisiyle kullanıcıların gönlünü kazanmıştır. Buna ek olarak yüzbinlerce webmaster aktif tema ve eklenti satışı yaparak WordPress sayesinde para kazanabilmektedir. Tüm Dünya’nın en büyük tema sitelerinden Themeforest’te hergün on binlerce satış yapılmaktadır.

WordPress site nasıl yapılır?

Oldukça basit bir işlemden bahsediyoruz. Fakat hiç bilmeyenler için biraz bilgi verelim. Öncelikle bir internet sitesi kurabilmek için domain(alan adı) ve hosting(alan) gereklidir. Domain ve hosting internetbilisim.net gibi firmalardan alınabilir. Yaklaşık 50 TL gibi bir ücretle bu gereksinimlere sahip olabilirsiniz.

Domain ve Hosting gereksinimlerini aldıktan sonra sıra WordPress kurmaya geliyor. Çoğu firma size ücretsiz WordPress kurabilir. Bunun için firmanıza WordPress kurdurtmak istediğinizi söyleyin. Firmaya söylemek yerine bu işlemi siz kendiniz de yapabilirsiniz.

Bu sayfadaWordPress Kurulumişlemini anlatmıştık. Kurulum için o sayfayı inceleyiniz.

Kurulumdan sonra WordPress Admin Paneli http://siteadiniz.com/wp-admin şeklindedir.

Kurulumun ardından varsayılan temayı kullanabilir veya yeni tema arayışına girebilirsiniz. Ücretli WordPress teması satın alabileceğiniz gibi piyasada bulunan on binlerce ücretsiz temayı da kullanabilirsiniz.

wordpress

WordPress Kurulumu

İnternette yüzlerce kez anlatımı yapılmış, ancak çoğu eski ve eski sürümleri anlatıyor. Ben wordpress 4 sürümünün kurulumunu anlatacağım.(2014)

WordPress İndirme

İlk olarak wordpressin güncel sürümünü indiriyoruz.

http://tr.wordpres.org adresine gidin ve sağ taraftan güncel wordpress sürümünü indirin.

İndirdiğimiz Dosyaları FTP Dizinine Aktarma

İndirdiğimiz zip dosyasını winrarla dışarıya çıkartın. “wordpress” klasörü içindeki dosyaları filezilla ile bağlanarak hostinginizin ana dizinine( public_html veya httpdocs içine) gönderin. Filezilla ile gönderilen dosyaların içinde wp-config-sample.php dosyası var. Transferden sonra bu dosyaya sağ tıklayarak bu dosyanın CHMOD izinlerini 777 yapın.

Daha sonra sitenize gidin. Karşınıza böyle bir kurulum ekranı gelecektir.

Eğer üstteki resimdeki gibi bir sayfa görüyorsanız dosyalar başarıyla hostinginize aktarılmış demektir. Başlayalım! butonuna tıklayalım.

Karşımıza veritabanı bilgilerini girebileceğimiz sayfa gelecek.

Bu pencere açık kalsın şimdi yeni bir sekme açalım ve devam edelim.

cPanel’de Veritabanı Oluşturma

www.siteadresi.com:2082 olarak cpanel giriş sayfasına ulaşın. Cpanel bilgilerinizi girerek oturum açın. cPanel’de biraz aşağıya inerek “Databases” eğer cpanel Türkçe ise Veri tabanları yazar. Burada “Mysql Database Wizard” yada “Mysql Veritabanı Sihirbazına” tıklayın.

Aşağıdaki gibi bir sayfa önümüze gelecek. Buraya veritabanı ismi yazıcaz. İsim o kadar önemli değil. blog, data,veri herhangi bir şey yazılabilir.Daha sonra diğer adıma geçiyoruz.

Veritabanını adlandırdıktan sonra veritabanımıza bir kullanıcı eklememiz gerekiyor. Kullanıcı adı; admin, user, ahmet gibi bir sözcük olabilir. Türkçe karakter içermesin. Kullanıcıya bir de şifre giriyoruz ve Kullanıcıyı oluştur diyoruz.

Kullanıcı adını da ekledikten sonra kullanıcıya veritabanı için izin veriyoruz. Burada tüm kutucukları işaretleyin.

Eğer aşağıdaki gibi bir sayfa geldiyse işlem başarılıdır. Bu pencereyi kapatmayın bilgiler lazım olacak.

Veritabanı bilgilerini girme!

Veritabanı oluşturduk. Şimdi wordpress giriş ekranında bilgileri yerine yazıyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta veritabanı sunucusu kısmı. Genellikle localhost kullanılır ancak bazı hostinglerde buraya sunucunun ip adresi yazılması gerekir.

Bilgileri doğru girdiyseniz , başlangıçta dediğim gibi wp-config-sample.php dosyasınının izinlerini 777 yaptıysanız eğer kurulum gerçekleşecektir.

Son adımda blogumuzun başlığını ve yöneticinin giriş bilgilerini giriyoruz. En alttaki kutucukta arama motorları siteyi takip etsin diyor bu kutuyu mutlaka işaretleyin.


Yemliha Toker
Profesyonel SEO Uzmanı ve E-ticaret uzmanıyım. https://yemlihatoker.com web adresim aracılığı ile SEO hakkında yanlış bilinen gerçekleri bildirmek ve SEO'yu öğrenmek isteyen herkese yardımcı olmaya çalışıyorum.