Ajans Pardus: Bölüm 13


Pardus dünyasından haberleri ve özgür yazılım alanındaki son gelişmeleri duyurduğumuz yayınımız Ajans Pardus, 13. bölüme ulaşmanın heyecanını yaşıyor. Ajans Pardus, yine dopdolu bir programla karşınıza geliyor. Gizem BELEN ve Seda AKAY‘ın hazırlayıp sunduğu program, bu hafta sürpriz bir konuğu ağırlıyor. Sadece röportaj için değil, haberlerimizi de bizimle birlikte yorumlamak ve özgür yazılım üzerine konuşmak için Memet Ali ALABORA stüdyomuza konuk oldu.

Bu hafta güzel konularla başlıyoruz yayınımıza. Uzun bir süredir herkesin merakla beklediği Pardus Yaz Stajı sonuçları en sonunda duyuruldu. Öğrencilerin geleceği için çalışmanın ve stajın ne kadar önemli olduğu konusunda bir sohbeti araya koymadan da bırakmıyoruz. Son dönemlerde, sizlerden gelen talepleri de göz önünde bulundurarak Pardus 2009.2 ile ilgili gelişmeleri de vermeye devam ediyoruz. Test deposuna girenler listesinde gördüğümüz güzel bir madde sizleri de heyecanlandıracak gibi duruyor.

Özgürlük İçimizde!

Özgürlükİçin ekibi, geçtiğimiz hafta da yine yollardaydı. 3 günde 4 şehir dolaşan ekibimizin yaşadıkları, eminiz ilginizi çekecek. PardusWiki seferberliklerimizin üçüncüsünü bu hafta içinde tamamladık. Peki, ya Wiki kültürününü özgür yazılım dünyasında kapladığı yerin ve öneminin herkes farkında mı acaba? Bununla ilgili gerçekleştirdiğimiz sohbeti de yayınımızdan dinleyebilirsiniz.

Pardus dünyasını mutlu edecek güzel bir haber vardı elimizde. Ulaştırma Bakanlığı’nın, 30 bin bilgisayar almak için açtığı bir ihalenin koşulları, eminiz sizleri de mutlu edecek. Son olarak da Amerika’dan gelen, sevinsek mi sevinmesek mi bilemediğimiz, İnternet özgürlüğüyle ilgili ilginç bir haber var elimizde.

Memet Ali ALABORA ile beraber gerçekleştirdiğimiz Ajans Pardus‘u kaçırmamanızı tavsiye ederiz.