- Yumurta sağlıksızdır.
Yumurta sarısının yüksek oranda kolesterol içermesinden dolayı, kalp hastalıkları riskini artırdığı söyleniyor. Ama son araştırmalar gösteriyor ki, yumurta kandaki iyi kolesterolü yükseltiyor. Ve kalp hastalıkları ile hiçbir ilgisi yok. Yumurta çok besleyici ve sağlıklı bir besindir. Yüksek oranda antioksidan içeriyor. Ve diyet yapanlar rahatlıkla yumurta kullana bilirler.
- Fazla protein tüketimi böbrekler için zararlı.
Araştırmalar gösteriyor ki, fazla protein tüketimi ve böbrek hastalıkları arasında bir ilişki yok. Ayrıca fazla protein tüketimi kemiklerimizi güçlendirerek kırılma ihtimalini en aza indiriyor.
- Az yağlı yiyecekler sağlık için daha yararlı
Yağı azaltılmış yiyeceklerin başka bir tabirle diyet yiyeceklerin yağı az oluyor evet bu doğru. Ama yağını azalttıkları yiyeceğe lezzet katmak için, şeker, tatlandırıcılar ve mısır şurubu ilave ediyorlar. Tatlandırıcılar daha az kalorili olsa da, sağlığımız için birçok zararı vardır. Bunların arasında metabolik sendrom, kalp hastalıkları, şeker, depresyon vardır. Aynı zamanda belirteyim ki, birçok ülkede artık diyet yiyecekler yasaklanıyor.
- Sık sık beslenmek
Evet, son araştırma az az sık sık beslenen kişilerin beynine doydum sinyali gitmediği için daha fazla acıktığını gösterdi. Ayrıca 2 ayrı grup yapılarak, bir gruba sık sık az az yemek verildi. Diğer gruba ise 3 kere ama doyana kadar yemek verildi. Ve sonuçta iki grubun metabolik hızı arasında gözle görülebilir bir fark olmadı. Ve son olarak sık sık yemenin sağlığımız için bazı zararlarının da olduğu açıklandı.
- Yağlı yemekler kilo aldırır
Aslında tam olarak böyle değil. İlk başta şunu söyleyelim ki, yağlı yemek tüketen kişiler daha az acıkır, çünkü yağ doyurucu bir besindir. Ayrıca yağ insülin hormonunu artırmadığı yağ hemen yağ olarak depolanmaz. Şeker evet şeker karaciğerde metabolize edilerek direkt yağa dönüşüyor. Az karbonhidratlı bir diyet az yağlı bir diyete nazaran sizi daha fazla zayıflatır.