Özgür Bilgi Kanalı

Vakıfbank İpotekli İhtiyaç Kredisi

Müşteri memnuniyeti bir banka için en önemli hususlardan biridir. Vakıfbank da yıllardır müşteri memnuniyetini ilk sırada tutarak yeni ürünler geliştirmekte ve hizmet sunmaktadır. Türkiye devlet bankalarından biri olan Vakıfbank İpotek Karşılığı İhtiyaç Kredisi imkanı sunarak müşterilerinin hayallerini gerçekleştirmeleri için finansman sağlamaktadır. İpotek karşılığı tüketici kredisi özelliklerini haberimizin detayında bulabilirsiniz.

Vakıfbank yüksek meblağda tüketici kredisi sağlamak isteyen müşterilerine ipotek karşılığında finansman imkanı vermektedir. İpotek edilecek gayrimenkul, size ait bir ev, dükkan yahut arsa olabilmektedir. Söz konusu kredi hizmeti kapsamında banka ipotek konusu gayrimenkulün ekspertiz değerinin yüzde 80’i kadar kredi kullandırabilmektedir. Yani 100 bin TL değerinde bir gayrimenkul ipotek ediyor iseniz, maksimum 80 bin TL finansman sağlayabilirsiniz.

Vakıfbank İpotek Karşılığı İhtiyaç Kredisi Vade Süresi

Vakıfbank ipotek karşılığı tüketici kredisi kapsamında 48 aya kadar olan vade seçenekleri sunmaktadır. Kredi geri ödemeleri müşteri talebine göre aylık, 3 aylık yahut değişken dönemli taksitlerle yapılabilmektedir. Söz konusu kredi ürününden belirli ve düzenli gelire sahip olan kişiler, ticari müşteriler hariç olmak üzere, ve istihbaratı olumlu olan müşteriler faydalanabilmektedir.

Vakıfbank ipotekli ihtiyaç kredisi uyarınca belirlenen faiz oranı aylık yüzde 1,30’dur. Faiz oranı müşteri özelinde farklılık göstermekte olup, kredi başvurusu sırasında müşteriye bildirilmektedir. Bahse konu tüketici kredisi kapsamında banka müşterinin hayat sigortası yaptırmasını talep etmektedir. Hayat sigortası poliçe bedeli müşteri özelinde farklılık göstermektedir.

İpotek konusu gayrimenkul için konut paket sigortası yaptırılmakta ve her yıl yenilenmektedir. Konutun mali değerini belirlemesinde oluşan ekspertiz bedeli müşteriye aittir. Ayrıca yaptırılması zorunlu olan DASK (Zorunlu Deprem Sigortası) prim ücreti de müşteriye aittir. Söz konusu konut için alınacak olan ekspertiz raporu olduğu gibi, Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) poliçe prim bedeli de; konutun lokasyonuna, metrekaresine bağlı olarak farklılık göstermektedir. Bunun yanı sıra Vakıfbank İpotekli İhtiyaç Kredisi kapsamında kredi tahsis bedeli (dosya masrafı) de tahsil etmektedir. Kredi tahsis bedeli talep edilen kredi meblağının binde 5’i kadardır.

Vakıfbank İpotek Karşılığı İhtiyaç Kredisi Örnek Hesaplama

Vakıfbank’ın söz konusu tüketici kredisi dahilinde çekilen bir kredi için örnek hesaplama yapalım. İpotekli ihtiyaç kredisi kapsamında 50 bin TL finansman sağlayan bir müşteri, kredi geri ödemelerini 48 ay vadede tamamlayacak olsun. (Müşteri taksitleri aylık ödeyecektir.) 48 ay vade ile kredi kullanan müşteri aylık yüzde 1,30 faiz oranından yararlanabilmektedir. Müşteri takribi aylık bin 488 TL kredi taksiti ödeyecektir. Banka söz konusu miktar için 250 TL kredi tahsis ücreti talep edecektir. 50 bin TL’lik bir kredi için yaklaşık 800 TL ekspertiz bedeli müşteri tarafından ödenecektir. Bu koşullarda kredinin yıllık efektif faiz oranı yaklaşık yüzde 21,87 civarında olacaktır. 50 bin TL olarak aylık yüzde 1,30 faiz oranı ile kullanılan kredi vade sonunda 71 bin 406 TL civarında ödenmiş olacaktır.

Vakıfbank İpotekli İhtiyaç Kredisi Kullanımı İçin Gereken Belgeler!

Vakıfbank söz konusu tüketici finansmanına başvuru esnasında bazı belgeler talep etmektedir. Bu belgeleri aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.

-Nüfus cüzdanı yahut ehliyet aslı ve fotokopisi

-İkametgah belgesi ya da ilgili kişi adına gelen, son aya ait, elektrik, su gibi bir faturanın fotokopisi

-İpotek konusu gayrimenkulün kat mülkiyeti yahut kat irtifakı tapusunun fotokopisi

-Bahse konu taşınmazın ekspertiz raporu

Vakıfbank İpotek Karşılığı İhtiyaç Kredisi kapsamında finansman sağlamak için Vakıfbank şubelerine uğrayabilir, hayallerinize daha geç olmadan kavuşabilirsiniz. detaylar için tıklayabilirsiniz ⇒http://www.vakifbank.com.tr/ipotek-karsiligi-taksitli-ihtiyac-kredisi.aspx?pageID=618


Yemliha Toker
Profesyonel SEO Uzmanı ve E-ticaret uzmanıyım. https://yemlihatoker.com web adresim aracılığı ile SEO hakkında yanlış bilinen gerçekleri bildirmek ve SEO'yu öğrenmek isteyen herkese yardımcı olmaya çalışıyorum.