Bazı hastalıklar vardır ki onlara bir ömür boyu dikkat etmek zorunda kalırsınız. Günümüzde teknolojinin ve tıbbın gelmiş olduğu noktada şeker kontrol altına alınabiliyor. Ancak değerlerim normal hala döndü diyerek sizler, kontrolü elden bırakmazsınız. Çünkü şeker sinsi bir hastalıktır.
Şeker hastalığı, pankreas tarafından üretilen insülin maddesinin yetersiz üretimi sonucunda ortaya çıkmaktadır. Tedavi edilmediği takdirde çok büyük problemlere yol açabilmektedir. İnsülin maddesi kanda eksik olunca, besinlerden alınan şeker gerekli hücrelere ulaştırılamamakta, kanda kalmaktadır. Bu yüzden kan içindeki şeker değeri yüksek çıkmakta, hücreler ise şekersiz kalmaktadır.
ŞEKER HASTALIĞININ BELİRTİLERİ NELERDİR?
Şeker hastalığının birçok belirtisi vardır. Özellikle ağız içerisinde meydana gelen kuruma, sık sık idrara çıkma, aşırı susama, bulanık görme, kilo kaybı, halsizlik ve bitkinlik, mide bulantısı, çürük şeklinde bir ağız kokusu, yaraların geç iyileşmesi şeker hastalığının belirtileri arasındadır. Eğer bu belirtilere rastlıyorsanız, doktora görünmeniz sağlınız açısından önemlidir.
ŞEKER HASTALARI NEDEN ÇOK SU İÇMELİDİRLER?
Kanda biriken çok miktarda şekeri birazda olsa idrar yoluyla vücuttan uzaklaştırmak için şeker hastaları bol miktarda su tüketmelidir. Doktorlar tarafından şeker hastalarına günde en az 1,5 litre su tüketmeleri tavsiye edilmektedir.
ŞEKER HASTALARI NELER TÜKETMELİ?
Şeker hastaları sebze, meyve, tahıllar, fasulye, balık, tavuk gibi şeker değeri az olan yiyecekler tüketerek şeker oranını dengede tutmalıdır.