Basılı bir kitabın tutacağı yer diğerleri ile kıyaslanamaz. Gerçek okuyucu kitlesi bunu bilir. Günümüzün teknolojisi sayesinde kitapseverler artık kitaplarını nereye giderlerse gitsinler yanlarında taşıma olanağına sahipler. Siz de bir Iphone sahibi iseniz tüm kitaplığınızı her zaman yanınızda taşıyabilirsiniz. Yalnız istediğiniz kitapları yanınızda taşıyabilmek için telefonunuza bazı uygulamaları indirmeniz gerekir. Bunun içinde kendinize en yararlı olan uygulamayı bulmak için kapsamlı bir araştırma yapmanız gerekir. Bizde size yardımcı olacağını düşünerek sizin için küçük bir araştırma yaptık.

Goodreads: Bu uygulama ile kendinizi asla yalnız hissetmeyeceksiniz. Uygulamada kitap okuyanlar ile kitaplar hakkında görüşlerini bildiren kullanıcıları bulabilirsiniz. Ayrıca uygulamada barkod okuyucusu özelliği de bulunmaktadır. Bu özellik sayesinde kitaplarınızın barkod numarasını okutarak, onları kitap koleksiyonunuza ekleyebilir ve arkadaşlarınız ile paylaşabilirsiniz.

iReadltNow: Oldukça fazla kitabınız var ve onları kataloglamaya ihtiyaç duyuyorsunuz? İşte bu uygulama tam size göre bir uygulamadır. Bazı yerlerde ücretli katalog uygulamaları olsa da birçok kişinin ihtiyacını karşılayabilecek özelliklere sahip ücretsiz bir uygulamadır. Uygulamayı cihazınıza kurduktan sonra kitaplarınızı, okumak istedikleriniz ve okuduklarınızı bu uygulama sayesinde takip edebilirsiniz. Ayrıca çevrenizdeki insanlara oldukça fazla kitap veriyorsanız bu program ile verdiğiniz kitapların takibini kolaylıkla yapabilirsiniz. Kendiniz ile ilgili okuma istatistiklerini raporlayabilirsiniz.

iBooks: Apple tarafından çıkarılan bu uygulama sayesinde e – kitaplarınızı okuyabilir ve e -bookstore’dan indirdiğiniz kitapları bu uygulamaya entegre edip okuma olanağınızı arttırabilirsiniz. Uygulamanın öne çıkan en önemli özelliği, AppleID’niz ile almış olduğunuz kitapları koleksiyonunuza ekleyebilir, onları indirebilir ve birtakım notlar alabilirsiniz. Sizin için önemli olan yerlerin üzerlerini çizebilirsiniz. Uygulamada İcloud desteği de bulunmaktadır. Bunun yanında ePub ve PDF’leri de okuma olanağınız bulunuyor. Ancak okuyacağınız e – kitapların korumazsız olması gerekmektedir.

eBookMobi: E – kitaplarınız farklı formatlarda bulunuyorsa bu uygulama ile içinde bulunduğunuz sıkıntıdan kurtulacaksınız. Uygulama, ePub, Mobi, fb2, PDF, RTF, HTML, CBR, CHM ve TXT formatında olan bütün kitapların açılmasında size büyük bir fayda sağlayacaktır. Ayrıca Dropbox hesabınıza senkronize olarak kitaplarınızı otomatik olarak okuyabilirsiniz.

Bluefire Reader: Telif hakkı ve koruması olan kitapları bu uygulama ile kolaylıkla okuyabilirsiniz.

Kindle: Uygulama içinde yüzlerce kitaba ulaşabilme olanağınız bulunuyor. İngilizce kitap okumayı seviyorsanız Amazon kütüphanesinin geniş olanakları sayesinde buna kavuşuyorsunuz.

Google Play: Google’un e – kitap kullanıcıları şuan için oldukça büyük miktarda kitaplara ulaşabilmektedir. Bu uygulama ile cihazınıza istediğiniz kitabı indirebilirsiniz. Uygulama ile bütün kitaplarınızı tek bir hesapta tutabilirsiniz.

Shakespeare Pro: Bu uygulama ile Shakespeare’nin eserlerine ulaşabilirsiniz ve hakkında ki tüm bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. Uygulama ile orijinal metinlere ulaşabilir daha ayrıntılı incelemelere ulaşabilirsiniz.

Audiobook Player: Audiobook Player’da takriben 2300 tane ücretsiz kitap bulunmaktadır. Uygulamada aramanızı kitabın ismine, yazarına ve kategorisine göre yapabiliyorsunuz. Eğer beğendiğiniz bir kitap var ise onu otomatik olarak yer imlerine ekleme olanağınız bulunuyor. Bunun yanında kitapta bulunan bölümlere bir göz atabilir ve tekrar kaldığınız yere geri dönebilirsiniz.


Yemliha Toker
Profesyonel SEO Uzmanı ve E-ticaret uzmanıyım. https://yemlihatoker.com web adresim aracılığı ile SEO hakkında yanlış bilinen gerçekleri bildirmek ve SEO'yu öğrenmek isteyen herkese yardımcı olmaya çalışıyorum.